Güncel Merkez Bankası rezerv durumu! Merkez Bankası’nın rezervleri ne kadar oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası rezerv miktarlarını açıkladı. Buna göre brüt rezervler azalırken altın rezervlerinin artması dikkat çekti.

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası rezerv miktarlarını açıkladı. Buna göre brüt rezervler azalırken altın rezervlerinin artması dikkat çekti. 20 Ekim itibari ile görülen rezervlerde 740 milyon dolar azalış dikkatlerden kaçmadı. Bunun yanında altında ise azalıştan daha çok bir artış meydana geldi. 2 milyar 367 milyon dolar değerinde bir artış meydana geldi.

Bir önceki hafta merkez bankasının rezerv durumları dikkat çekti. Brüt rezerv toplamında 83 milyar 307 milyon dolar olan rezervler 82 milyar 567 milyon dolar seviyesine düştü. Bu konudaki farklar ile birlikte özellikle dolar rezervinin artması dikkat çekerken diğer taraftan da altın rezervinin daha fazla arttığı görüldü.

Merkez Bankası altın rezervlerini arttırdı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası altın rezervi miktarlarını arttırdı. Altın rezervi geçen hafta 41 milyar 191 milyon dolar iken bu hafta bu rakamlar 43 milyar 558 milyon dolar seviyesine çıktı. Toplam rezervler ise 124 milyar 498 milyon dolardan 126 milyar 125 milyon dolar seviyesine çıktı.

Merkez Bankası kapsamında rezervlerin durumu giderek artması dikkatlerden kaçmadı. Özellikle seçimlerden sonra bu rezervlerin sürekli bir şekilde arttığı görüldü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’te rezervlerin artacağını belirten açıklamalar yapıyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800