Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Ne zaman açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) yılın ilk toplantısını haftaya yapacak. Peki tahminler ne yönde? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak?

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yeni yılın ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını 25 Ocak Perşembe günü düzenleyecek. Ocak ayındaki faiz kararıyla ilgili heyecan dorukta. Türkiye'de yaşayan ve ekonomiyi yakından takip eden binlerce yatırımcı, Merkez Bankası'nın faiz politikasını merakla bekliyor. Merkez Bankası, önceki toplantılarda olduğu gibi bu kez de parasal sıkılaştırma adımlarını hızlı bir şekilde tamamlamayı planlıyor.

Anket sonuçlarına göre, ankete katılan ekonomistlerin tamamı politika faizinin 250 baz puan artırılarak yüzde 45'e çıkarılacağını tahmin ediyor.

Bu yıl toplam artış 34 puan oldu

Geçen yıl haziran ayından itibaren uygulanan sıkılaştırma politikası kapsamında, Merkez Bankası faizi yüzde 650 baz puan artırarak yüzde 15'e çıkarmıştı. Son 7 toplantıda da faizde artışa devam eden banka, bu yılki toplam artışı 34 puan olarak kaydetti. Merkez Bankası'nın, ocak ayındaki faiz kararıyla ilgili beklentiler, yatırımcılar arasında büyük bir öneme sahip.

Etiketler Faiz Merkez Bankası
Yorumlar
Kalan Karakter 800