Google'dan tüm kullanıcılarına dolandırıcılık uyarısı!

Google, tüm Gmail kullanıcılarına, kişisel verilerini tehlikeye atan yeni bir dolandırıcılıkla ilgili uyarıda bulundu. İşte dikkat edilmesi gerekenler…

Google ve Gmail logosunu kullanarak dolandırıcılık gerçekleştiren hackerlar, hesap sahibinin arama yaptığı için ödül kazandığını iddia ediyor.

Google, özellikle Gmail hesap sahiplerinin dikkat etmesi gerektiğini belirten bir uyarı paylaştı. Bilgisayar korsanlarının kullanıcılara gönderdiği sahte ödül mesajı, kişisel bilgilerin sızdırılmasına yol açabilir. Yazılım devi, sahte bağlantıya tıklayarak kişisel verilerin hackerlar ile paylaşılabileceğine dikkat çekti.

Google’dan Gmail sahiplerine uyarı

Google, Gmail sahiplerinin kurban olmaması için bir dizi öneride bulundu. Mail olarak gönderilen şüpheli mesajların doğruluğunun kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Google, kullanıcıların bu tür saldırılardan kaçınmak için uyması gerektiği bazı kuralları da paylaştı. Dolandırıcılıklar genellikle kampanyanın kısıtlı süreyle geçerli olduğunu belirterek aciliyet duygusu yaratıyor. Bu yüzden hesap sahipleri, kontrol sağlamadan verilerini sahte bağlantılarla paylaşabiliyor.

Google, Gmail dolandırıcılığını önlemek için daha fazla ipucu içeren bir web sitesi geliştirdi.

 Gmail dolandırıcılığını önlemek için ipuçları!

Etiketler Google gmail
Yorumlar
Kalan Karakter 800