Google’dan Chrome için acil durum güncellemesi!

Google Chrome, güvenlik açığı tehlikesine karşı acil bir güncelleme yayınlayarak, kullanıcılarını uyardı. Peki, Google Chrome nasıl güncellenir?

Google Chrome için acil durum güvenlik güncellemesi yayınlamıştı. Yazılım devi, Android ve web sürümünü etkileyen güvenlik açığına karşı kullanıcılarını mümkün olan en kısa sürede güncellemeyi yüklemeye çağırdı.

Güncelleme ile iki güvenlik açığı giderildi

Google tarafından paylaşılan bilgiye göre son Chrome güncellemesi, aktif olarak kullanılan bir güvenlik sorununu gideriyor. CVE-2023-2033 olarak tanımlanan bu açık, üçüncü taraf araştırmacıların keşfi sonrasında giderildi.

Yeni güvenlik güncellemesinde bir diğer açık daha giderildi. Son paketler Chrome masaüstünde 112.0.5615.121 ve Android’de ise 112.0.5615.100 veya 112.0.5615.101 sürümüyle dağıtıma çıktı.

Tarayıcı nasıl güncellenir?

Masaüstü Chrome kullanıcıları Menü > Yardım > Chrome Hakkında’yı seçerek veya adres çubuğuna chrome://settings/help yazarak tarayıcılarını güncelleyebilir. Öte yandan Android kullanıcıları ise Google Play’e giderek uygulamanın son sürümünü kurabilir.

Chrome 112 sürümü, Nisan ayının başında piyasaya sürüldü ve 16 güvenlik sorununu giderdi. Google ayrıca batarya ömrünü artıran birtakım değişiklikler uyguladı. Ancak acil durum güncellemeleri, yeni keşfedilen güvenlik açıklarına karşı koruma sağlamak için oldukça önemli.

Etiketler Google
Yorumlar
Kalan Karakter 800