Göcek'te marina fiyatları Monaco’nun iki katına çıktı

Yüksek talebe kapasite nedeni ile cevap veremeyen Türk marinalarında fiyatlar arttı. Monaco'da günlük 650 Euro'ya marinada kalabilen teknenin, Göcek'te 1.200 Euro'ya kalabildiği kaydedildi.

Güncelleme:

Türkiye marina kapasitesinin düşük olması fiyatların uçuşa geçmesine yol açtı. 42 metrelik bir tekneyi lüks turizmin merkezi Monaco’da bağlamanın geceliği 650 Euro’yken, Göcek’te 1200 Euro’ya çıktı. Bodrum’da 700 Euro’ya kalabilen 20 metrelik tekne, Yunanistan’da ise 35 Euro’ya kalıyor.

Türkiye’de marina kapasitelerinin yetersiz olduğunu belirten Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) Başkanı Murat Bekiroğlu, “Arz düşük talep yüksek olunca marinalarda tekne ve yat bağlama fiyatları katlandı” dedi.

Türkiye'de marina ve tekne sayısı

Türkiye’de 25-30 arasında marina bulunuyor. Bunların toplam bağlama kapasitesi 6 bin 500 civarında. Tekne sayısının ise yaklaşık 16 bin.

Tekne ve yat turistinin normal turistin en az 2,5 katı daha fazla para harcadığına dikkat çeken Bekiroğlu, “Şu anda Jeff Bezos ve Abramoviç’in tekneleri Türkiye’de. Ancak marinalarımızın kapasitesi sınırlı, fiyatları uçuk olduğu için birçok milyarder belki de gelemiyor. Mega yatlar daha fazla gelsin istiyorsak marinaya ihtiyaç var” diye konuştu.

Etiketler tekne
Yorumlar
Kalan Karakter 800