Getir, 1800 çalışanını işten çıkardı

Getir adlı hızlı teslimat şirketinin, bu hafta içinde Almanya'daki 1.800 çalışanını işten çıkardığına dair raporlar yayımlandı. Alman medyasına göre, şirket 15 Mayıs'tan itibaren Almanya pazarından tamamen çekilecek.

Güncelleme:

Getir, Gorillas'ı neredeyse bir buçuk yıl önce satın aldıktan sonra, Almanya'dan çekilme planları yapıyor. Wirtschaftswoche'nin haberine göre, şirket Türkiye iç pazarına odaklanmayı tercih ederken diğer Avrupa pazarlarındaki faaliyetlerini Mayıs ayı ortasında durduracak.

Şirket, konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti. Alman gazetesine göre, şirket 15 Mayıs'ta ülkeden ayrılacak ve iddiaya göre 1800 Alman çalışandan bir kısmı bu hafta işten çıkarıldı. Depolar ise kademeli olarak üç hafta boyunca kapatılacak. Bu durum hem Getir markasının hem de Gorillas'ın sonunu getirecek. Getir, Gorillas'ı Aralık 2022'de 1,2 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın almıştı.

SkyNews'a göre, Getir'in mevcut yatırımcılarından çift haneli milyonlar arasında yeni finansman aldığı söyleniyor, ancak bu parayı üç piyasadan çekilme ve Türkiye iç pazarındaki gıda dağıtım işini genişletme şartıyla. Business Insider ayrıca, büyük hissedar Mubadala'nın, uygulanabilir bir iş modeli bulamadığı ve maliyetleri azaltmak için Getir ile Almanya'daki Gorillas'ı tek bir marka altında birleştirmediği için yönetimi eleştirdiğini iddia etti.
 
 
 
 
 
 

Etiketler Getir
Yorumlar
Kalan Karakter 800