Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bünyesinde yeni personel alımı gerçekleştirecek. Başvuruların çevrimiçi olarak başladığı duyuruldu. Peki, adayların başvuru şartları ve nitelikleri neler? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? İşte detaylar...

Başvuru yapacak adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen şartları taşıması gerekiyor. Bunun yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve askerlikle ilişkisinin bulunmaması gerekiyor. Adayların tam zamanlı çalışmaya engel bir durumu olmamalı ve görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu olmamalıdır. Başvuruda bulunan adaylardan arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmalıdır. KPSS puanı olmayan adaylar için ise değerlendirmede en az 70 puana sahip olunması gerekiyor.

Hangi branşlardan personel alınacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yazılım geliştirme uzmanı, siber güvenlik uzmanı ve iş zekası uzmanı pozisyonları için personel alacak. Başvuruda bulunacak adayların ilgili branşlardan mezun olmaları gerekiyor. Detaylar şu şekilde:

  • Yazılım Geliştirme Uzmanı: Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği gibi alanlardan mezun olmak gerekiyor.
  • Siber Güvenlik Uzmanı ve İş Zekası Uzmanı: Bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği gibi ilgili mühendislik bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Başvuru süreci

Başvurular, 8 Mayıs ile 17 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Başvuru kılavuzu için tıklayınız. Adaylar, belirtilen tarihler arasında başvurularını tamamlayabilirler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yapacağı personel alımı için başvuru süreci heyecanla devam ederken, adaylar için önemli olan kılavuzu inceleyerek başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800