Gençler Arasında Popüler Olan "Vibes" Kelimesi Ne Demek?

Son zamanlarda, özellikle gençler arasında sıkça duyulan İngilizce kökenli "vibes" kelimesinin anlamı merak ediliyor. Vibes ne demek? Ne bağlamda kullanılıyor? Hepsi yazımızda.

Güncelleme:

“Vibes” Ne Demek? Anlamı Nedir

Türk Dil Kurumu (TDK) Sözlüğü'ne göre İngilizce kökenli "vibes" kelimesinin tam çevirisi "Titremek ve Heyecan" anlamlarına gelmektedir. Ancak, günlük konuşmalarda bu kelimenin kullanımı daha geniş bir anlam ifade eder.


Günlük konuşmalarda "vibes", karşıdaki bir kişinin tavrı ve tutumunun bireyde oluşturduğu hissiyatı ve öz izlenimi ifade eder. "Vibe almak" ise, karşısındaki kişinin tavrı ve tutumu hakkında ön izlenim veya hissiyat almak anlamında kullanılır.


Özellikle gençler arasında popülerleşen "vibes" ve "vibe almak" tabirleri, karşısındaki kişinin tavrı ve tutumunun oluşturduğu hissiyatı ve ön izlenimi ifade eder. Türkçe’ye çeviridliğinde birinci anlamı "Titremek ve Heyecan" olarak tanımlansa da Türkiye ve Dünya genelindeki genel kullanımı ve günlük konuşmalarda bu kelime “hissedilen duygu durumu, karşındaki insandan ve çevrenden aldığın enerji” olarak kullanılır. 


Daha fazla benzer içerik ve haber için bizleri takip edin! Keyifli okumalar dileriz.

Etiketler ne demek
Yorumlar
Kalan Karakter 800