Gazi ve korucu emeklileri maaşlarına zam!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kore ve Kıbrıs gazileri, üstün başarı ve gayretle Türk vatanına hizmet etmiş vatandaşlar ile hak sahiplerinin aylıklarının asgari ücret seviyesine yükseltildiğini ve güvenlik korucularının emekli aylıklarının da 7 bin 500 liraya çıkarıldığını açıkladı.

Güncelleme:

Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı şu açıklamalarda bulundu:

İstiklal Madalyası verilmiş, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev almış Muharip Gazilerimiz ile Sivas Kongresi’nce seçilen Temsil Heyeti üyeleri, Gazi Meclisimizin Birinci Dönem üyeleri ile hiçbir karşılık ve menfaat gözetmeksizin üstün başarı ve gayretle Türk Vatanına hizmet etmiş vatandaşlarımızın, aylıklarının, çalışıp çalışmadıklarına veya gelir/aylık alıp almadıklarına bakılmaksızın, 1/4/2023 tarihinden geçerli olarak 30 günlük net asgari ücret seviyesine yükseltilmesi sağlanmış, Muharip Gazilerimizin sosyal güvencelerinin olup-olmadığına göre oluşan aylık farklılıkları giderilmiştir.

Kapsamdaki gazilerimiz ile dul eşine ödenen aylıklar net asgari ücret esas alınarak hesaplanacaktır. Böylece, 2023 yılı Mart ayı itibarıyla ek ödeme dahil 2.961,25-TL aylık almakta olan Gazilerimizin aylıkları 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren ek ödeme dahil 8.847,07-TL’ye, hayatını kaybedenlerin dul eşlerine %75 oranı esas alınarak ödenen aylık ise 2.220,93.-TL’den 6.635,30.-TL’ye, yükseltilecektir.

Aylıklar yarın hesaplarda olacak

Emekli güvenlik korucuları ile vefat edenlerin hak sahiplerine dosya bazında bağlanan aylığın da 7 bin 500 TL’den az olmaması sağlandı.

Düzenleme kapsamında, tüm vatandaşların 1 Nisan 2023 tarihinden geçerli olarak oluşan aylık farkları 7 Nisan itibarıyla hesaplara yatırılacak. 

 

Mutfakta tasarruf ipuçları: Paranızı ve zamanınızı nasıl korursunuz?Mutfakta tasarruf ipuçları: Paranızı ve zamanınızı nasıl korursunuz?Mutfakta tasarruf sağlayarak hem bütçenizi koruyun hem de sürdürülebilir yaşama adım atın. İpuçlarıyla aile bütçesine katkıda bulunun, çevreyi koruyun. Değerli bilgileri paylaşarak sevdiklerinize de tasarruf ve sürdürülebilir yaşam konusunda destek olun!

 

Etiketler emekli maaşları
Yorumlar
Kalan Karakter 800