Galatasaray Prag'ı eleseydi ne kadar kazanacaktı?

Avrupa Ligi'nde Sparta Prag'a elenerek turnuvaya play-off aşamasında veda eden Galatasaray, üst turlara katılım ve galibiyet primlerini de kaybetmiş oldu.

Güncelleme:

   Avrupa Ligi'ne play-off turunda Sparta Prag'a elenerek veda eden Galatasaray'da kupa hedefi gerçekleşmezken, mali kayıp da büyük oldu. Başarılı olması beklenen Aslan, büyük balığı kaçırdı.

   Aslantepe'de 3-2 yenerek deplasmana avantajlı giden Galatasaray, erken geriye düşse de Abdülkerim Bardakçı ile beraberliği yakaladı. İlk yarısı 1-1 sona eren mücadelenin son bölümünde kalesinde gördüğü gollerle dağılan Sarı-Kırmızılar, sahadan 4-1 yenik ayrıldı.

Galatasaray Prag'ı eleseydi ne kadar kazanacaktı? resim: 0

   Prag'a 4-1 mağlup olan Galatasaray, 630.000 bin € galibiyet primini kazanamadığı gibi son 16 turuna katılım payından da mahrum kaldı. Turu atlaması hâlinde Sarı-Kırmızılılar, UEFA'dan 1,2 milyon € kasasına koyacaktı. Final etaplarının yazın açıklanan ödülleri ise şu şekilde:

  •  Çeyrek Final: 1,8 milyon €
  •  Yarı Final: 2,8 milyon €
  •  Final: 4,6 milyon €
  •  Şampiyon: 4 milyon €

   Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile mücadele ettiği A Grubu'nda 6 maçta 1 galibiyet ve 2 beraberlik alan Galatasaray, sezon başında bu sonuçlarla toplam 3,7 milyon € kazanmıştı. Ayrıca Cimbom, Devler Ligi'ne katıldığı  için de 15,64 milyon € kasasına koymuştu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800