Galatasaray 23'üncü şampiyonluğunu ilan etti!

Galatasaray, deplasmanda Ankaragücü'nü 4-1 mağlup ederek ligin bitimine iki hafta kala 23’üncü şampiyonluğunu ilan etti.

Galatasaray, Süper Lig'in 36. haftasında Ankaragücü’ne konuk oldu. Kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek, puan kaybında düğüm 4 Haziran’da Nef Stadyumu’nda oynanacak Fenerbahçe maçında düğüm çözülecekti.

Büyük heyecana sahne olan maçı Galatasaray, Icardi (2), Barış Alper ve Sergio Oliviera’nın golleriyle 4-1 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti ve 34 maç sonunda puanını 82 yaptı. En yakın takipçisi Fenerbahçe ile puan farkını 5’e çıkardı.

Sahada şampiyonluk kutlaması

Maçın bitimiyle birlikte futbolcular, teknik heyet, büyük bir sevinç yaşadı. Hakem Volkan Bayaraslan'ın son düdüğü çalmasıyla sarı-kırmızılı futbolcular saha ortasında bir araya gelerek şampiyonluğu kutladı. 

Futbolcular daha sonra deplasman tribününe giderek, şampiyonluk coşkusunu taraftarlarıyla paylaştı.

Galatasaray 23'üncü şampiyonluğunu ilan etti! resim: 0

Taraftarlar da şampiyonluk kutlaması yaptı 

Galatasaray'da taraftarlar İstanbul Taksim, Ankara Kızılay başta olmak üzere yurdun dört bir yanında  şampiyonluğu büyük bir coşkuyla kutladı.

Galatasaray'ın hükmen galip sayılacağı Hatayspor maçı dışında sadece Fenerbahçe maçı kaldı. Sarı-Kırmızılılar, 4 Haziran’da Nef Stadyumu’nda oynanacak Fenerbahçe maçıyla sezonu bitirecek.

Peş peşe şampiyonluk

 Sarı Kırmızılılar, 2017-18 ve 2018-19'da peş peşe elde ettiği iki şampiyonluğun ardından yeniden şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Galatasaray 23'üncü şampiyonluğunu ilan etti! resim: 1

Ankaragücü maçının ayrı bir önemi vardı

Galatasaray'da Ankaragücü mücadelesinin teknik direktör Okan Buruk için çok ayrı bir önemi bulunuyordu. Tecrübeli hoca, futbolcu olarak Galatasaray'da ilk şampiyonluğunu 30 sene önce yine bir 30 Mayıs günü Ankaragücü deplasmanında yaşamıştı.

O maçta ayağı kırık olduğu için kadroda olmayan Okan Buruk, bu kez Sarı Kırmızılı ekibin teknik direktörü olarak Ankara'da şampiyonluğa ulaştı. Sarı-Kırmızılılar, 1992-1993 sezonunun son maçında Ankaragücü'nü 8-0 mağlup ederek mutlu sona ulaşmıştı.

Buruk'un ikinci şampiyonluk sevinci

Süper Lig'deki ilk şampiyonluğunu Başakşehir'in başında 2019-2020 sezonunda yaşayan 49 yaşındaki teknik adam, ikinci şampiyonluğunu ise efsanesi olduğu Galatasaray'da yaşadı.

Manisa ekibi Akhisar'la Türkiye Kupası 2017-2018 sezonunda şampiyonluk sevinci yaşayan Buruk, kariyerindeki üçüncü kupayı sarı kırmızılı kulüple kazandı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800