Fiyatlar iki kat arttı! Artık iftar menüsü de restoran girişlerinde olacak

Ramazan'a çok az bir süre kaldı. İftar menülerinin fiyatları geçmiş yıllara kıyasla ikiye katlanmış durumda. Bu yıl, önceki Ramazan aylarından farklı olarak, restoranlar yeni bir uygulama başlattı. Artık menülerin içeriği ve fiyatları, kapı girişinde ve masalarda açıkça görülebilir olacak.

Ramazan ayı yaklaşıyor ve şehirdeki restoranlar ile lokantalar, iftar ve sahur menülerini düzenlemeye başladılar.

Yılbaşıyla birlikte, restoranlarda fiyatlandırmanın şeffaf olması için girişlere fiyat listeleri koyma zorunluluğu getirilmişti. Bu kural, iftar ve sahur menülerinde de uygulanacak.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, "Bu Ramazan'da farklı bir uygulama var. Ticaret Bakanlığı, fiyat etiketi yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle işletmelerin kapı girişinde ve masalarda fiyat etiketi bulundurma zorunluluğu getirdi." şeklinde açıklamada bulundu.

Fiyatlarda ciddi artış

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, şubat ayında lokanta ve otellerde yıllık yüzde 94,78 oranında fiyat artışı yaşandı.

Restoranlarda ise fiyatlar bir yılda neredeyse yüzde 100 arttı.

Geçen yıl 300-400 lira arasında olan bir iftar menüsü, bu yıl 800 lira civarında talep ediliyor.

Ramazan alışverişinde dikkat edilmesi gerekenler

Tüketicilerin Ramazan'da dikkat etmeleri gereken bir diğer konu ise market alışverişleri.

Özellikle Ramazan kolilerinde, gramajı düşük veya son kullanma tarihi yaklaşmış ürünler bulunabilir.

Tüketici Derneği, vatandaşları bu konuda da uyararak, "Hem son kullanma tarihine dikkat edilmesi gerektiğini hem de ambalajlı ürünlerde gramaja dikkat edilmesi gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Gramaj düşürüldü sanki fiyat düşürüldü algısı yaratıldı." dedi.

Etiketler iftar Ramazan
Yorumlar
Kalan Karakter 800