Fitch Ratings 2024 petrol fiyatı tahminini revize etti: “120 dolar”

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2024 yılındaki petrol fiyatı tahminini açıkladı. Buna göre açıklanan fiyat 120 dolar oldu.

Güncelleme:

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2024 yılındaki petrol fiyatı tahminini açıkladı. Buna göre açıklanan fiyat 120 dolar oldu.  Aynı zamanda değerlendirmede de bulunan kuruluş, artan petrol fiyatları ile birlikte küresel ekonomik büyümede düşüşlerin görülebileceğini belirtti. Bu durum enflasyonun artması anlamına da geliyor. İşte detaylar…

Fitch Ratings, Ortadoğu’da yaşanan gerilimin petrol arzındaki yaratabileceği soruna dikkat çekerken tüm ülkeleri uyardı. Ortadoğu’da gerilim devam ederse eğer petrol fiyatları 2024 yılında 120 dolar olabilir. Sadece Eylül ayında açıklanan rakama göre 2024 petrol fiyatları 75 ve 2025 petrol fiyatları 70 dolar olarak tahmin edilmişti. Ancak Ortadoğu’da yaşanan son gerilim sonucunda petrol fiyatlarının 2024 yılı için tekrar revize edildiği ve 120 dolar olarak tahmin edildiği belirtildi.

Fitch Ratings petrol fiyatları yükselecek!

Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada Filistin – İsrail savaşı kapsamında yaşanan gerilimin petrol fiyatlarına olumsuz etki yapacağı açıklandı. Özellikle finansal koşullar göz önüne alındığında sıkı para politikasının devam etmesi gerektiği belirtildi.

Etiketler petrol fitch ratings
Yorumlar
Kalan Karakter 800