Fırınlarda askıda ekmek döneminden sonra bayat ekmek dönemi başladı

Elazığ'daki fırınlar, bir gün önce kalan bayat ekmek, simit ve poğaça gibi ürünleri yarı fiyatına sattıklarını duyurdu.

Güncelleme:

Elazığ'da fırıncılar, 200 gram ekmeğin 7 liraya satıldığı şehirde askıda ekmek uygulamasının dar gelirli insanların taze ekmek alabilmesine yardımcı olduğunu, bu uygulama sayesinde bayat ekmek talebinin de arttığını vurguluyorlar.

'Eski satışlarımız kalmadı'

Gazete Duvar'dan Serra Taylan'ın haberine göre, fırıncılar, un fiyatlarının artışının işletmeleri için en büyük mali yük olduğunu vurguluyorlar. Bir fırıncı esnafı, 14 yıldır bu sektörde çalıştığını ve şunları dile getiriyor: "Un, nakliye fiyatları almış başını gidiyor. Sadece un değil, unlu mamulleri de üretiyoruz. Dolayısıyla susam, maya, yumurta hemen her kalemdeki artış bizleri etkiliyor. Sabah insanlar işe giderken poğaça, simit alarak kahvaltı yapıyorlardı. Şimdi o eski satışlarımız kalmadı. Bir gün önceden kalan poğaça ve simitlerimizi satıyoruz. Bunları ya ücretsiz ya da yarı fiyatına veriyoruz. Şu noktaya geldik, ekmek alamıyorsan bayat poğaça al… İşin gerçeği paran yoksa açsın.”

'Yılbaşında una büyük bir zam bekleniyor'

Başka bir fırıncı esnafı olan Muhammed Bulut da geçen yıl devletin fırıncılara un desteği sağladığını ve bu desteği bu yıl da beklediklerini belirtiyor. Un fiyatlarının artmasıyla birlikte ekmek fiyatlarının da yükselmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Bulut, vatandaşlardan askıda ekmek uygulamasına yoğun ilgi olduğunu söylüyor. Bulut, “Geçen yıllara göre bayat ekmek ve askıda ekmek soran vatandaşlarımızın sayısında artış var. Un fiyatları bu şekilde kalırsa bizi kurtarıyor. Şu anda unun çuvalı 650 TL. Ama yılbaşında büyük bir zam bekleniyor. Ondan sonra alım gücümüz düşecek, maliyetimiz artacak. Bizi en çok zorlayan un ve odun fiyatları. Askıda ekmek uygulamamız var. Geçen yıl bu kadar değildi ama bu yıl birçok vatandaşımız askıda ekmek soruyor. Askıda ekmekten alabilen alıyor, alamayan bayat ekmeğe de yöneliyor” açıklamalarında bulundu. 

Etiketler ekmek
Yorumlar
Kalan Karakter 800