Finlandiya asgari ücret 2023

Kuzey Avrupa ülkesi Finlandiya’da asgari ücret ne kadar? Finlandiya’da asgari ücret kaç euro? Finlandiya’da ortalama maaşlar ne kadar? gibi soruları yanıtladık.

Ülkelerin asgari ücret oranları ekonomik refah düzeylerine göre belirlenir. Kimi ülkelerde resmi asgari ücret yoktur, çalışma saatlerine ve sektöre göre asgari ücretler farklılık göstermektedir. Bu içeriğimizde Finlandiya 2023 asgari ücreti hakkında bilgi vereceğiz.

Finlandiya’da asgari ücret ne kadar?

Kuzey Avrupa ülkesi olan Finlandiya’da devlet tarafından belirlenmiş net bir asgari ücret yok. Ülkede, asgari ücretler toplu sözleşmelerle belirleniyor.

Finlandiya’nın asgari ücretini ortalama olarak incelediğimizde şu rakamlar karşımıza çıkıyor:

Finlandiya asgari ücreti kaç Euro?

 

Finlandiya’da asgari ücret aylık olarak hesapladığımızda ortalama 2.080 Euro’ya tekabül ediyor. Bu rakam saatlik olarak ise 13 Euro yapıyor.

Finlandiya’da asgari ücret kaç dolar?

 

Finlandiya’da 2.080 Euro olan asgari ücret, dolar olarak hesaplandığında aylık ortalama 2.240 dolara denk geliyor. Bu rakam saatlik olarak ele alındığında, 14 dolara tekabül ediyor.

Finlandiya’da asgari ücret kaç Türk Lirası?

Finlandiya’da asgari ücret aylık ortalama 53.125 TL, saatlik olarak hesaplandığında ise 332 TL yapıyor. Yani ayda 160 saat çalışan bir insan ortalama 53.125 TL para kazanabiliyor. Ancak bu rakam, kurlara göre farklılık gösterebilir.

Finlandiya’da ortalama maaşlar ne kadar?

 

Finlandiya’da sektöre göre değişiklik gösteren maaşlar, ortalama olarak 4.320 Euro olarak tespit edilmiştir. Diğer ülkelere kıyasla, Finlandiya’da bir işçinin aldığı maaş oranı yüksektir.

Finlandiya’da bazı mesleklerin aylık ortalama maaşları

  • Finlandiya doktor maaşı: 8.000 Euro
  • Finlandiya bankacı maaşı: 5.000 Euro
  • Finlandiya hemşire maaşı: 3.600 Euro
  • Finlandiya mühendis maaşı: 7.500 Euro
  • Finlandiya garson maaşı: 3.500 Euro
  • Finlandiya polis maaşı: 5.000 Euro
  • Finlandiya mimar maaşı: 7.500 Euro

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800