Fatih Karahan, 4 Haziran'da Meclis'te sunum yapacak

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki ilk sunumunda milletvekillerine Türkiye ekonomisi, enflasyon ve para politikası çerçevesinde bilgilendirme yapması bekleniyor.

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 4 Haziran'da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'na bir sunum yapacak.

Karahan, göreve başladıktan sonra ilk kez Meclis'te milletvekilleriyle buluşacak. AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş'un başkanlığında 4 Haziran'da toplanacak olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Karahan'ın milletvekillerine hitap etmesi planlanıyor.

Sunumda, Karahan'ın küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye ekonomisi, enflasyon ve para politikası konularında kapsamlı bir değerlendirme yapması bekleniyor. Merkez Bankası'nın faiz kararları ve enflasyonla mücadele konusundaki gelişmelerin toplantının ana başlıklarını oluşturacağı tahmin ediliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu'na göre, TCMB Başkanı'nın, Banka'nın faaliyetleri ve para politikası uygulamaları hakkında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nu bilgilendirmesi gerekiyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800