Faizsiz evlilik kredisine talep yoğun! 4 bin kişiyi geçti

Aile ve Gençlik Fonu tarafından sunulan faizsiz evlilik kredisine, sadece 22 günde 4 bin 815 çift başvuru gerçekleştirdi.

Güncelleme:

Aile ve Gençlik Fonu tarafından sağlanan, yeni evlenen çiftlere yönelik olarak sunulan 150 bin TL değerindeki 48 ay vadeli kredi başvuruları, 15 Şubat itibarıyla başladı. Kredi başvuruları, aile.gov.tr ve e-Devlet platformları üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Kredi başvurusu yapacak adaylarda aranan şartlar şu şekilde: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak, depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz mal sahibi ya da hissedarı olmamak, çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ile son aya ait gelirlerin toplamının iki asgari ücretten fazla olmaması, başvuru tarihinde resmi nikâh tarihine en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olması ve bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etme şartlarıdır.

15 Şubat'ta başlayan başvuruların ardından, evlenmeyi planlayan genç çiftlerin krediye olan ilgisi oldukça yoğun oldu. 22 günde toplamda 4 bin 815 çift başvuruda bulunurken, şartları sağlayan çiftlere kredinin verileceği tarih henüz açıklanmadı. 
 
 
 
 

Etiketler evlilik kredisi
Yorumlar
Kalan Karakter 800