Faizsiz evlilik kredisi ödemesi bu ay hesaplara aktarılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş faizsiz evlilik kredi ödemelerinin ne zaman yapılacağı açıkladı. Faizsiz 150 bin TL’lik evlilik kredisi için başvuru yapanlar bu tarihte ödemelerini alacak. Detaylar işte sizlerle.

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca gençlere evlilik desteği kapsamında sunulan faizsiz krediye Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ikamet eden çiftler başvurdu. “Peki, Faizsiz evlilik kredisi ödemesi ne zaman başlıyor?” evlilik kredisi ile ilgili son gelişmeleri haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Evlilik kredisi bu ay hesaplara aktarılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan evlilik desteği paketi kapsamında yer alan, evlilik kredisi için Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ikamet eden çiftler başvurdu, 15 Şubat’ta alınmaya başlanan başvurular ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklama geldi. Göktaş, faizsiz evlilik kredi ödemelerinin hesaplara aktarılacağı tarihi açıkladı.

Göktaş, “evlenecek çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteğimiz büyük bir ilgi gördü ve görmeye devam ediyor” diyerek, Projenin pilot uygulaması, deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da gerçekleştirdiği açıkladı.

Bu süreçte en çok başvurunun Hatay’dan geldiğine dikkat çeken Göktaş, 8 bin 563 çiftin evlik kredisi için fona başvurduğunu belirtti.  Kredi kapsamında yer alan şartları taşıyan 2 bin 13 çifte, evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetleri verdiklerini dile getiren Göktaş, İnceleme sürecinin diğer başvuruların devam ettiğini açıklayarak, Eğitim programlarına katılıp, resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlere kredi ödemelerinin 21 Mayıs itibarıyla başlayacağının müjdesini verdi.

Evlilik kredisi için başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan evlenecek çiftlere ödenecek fon kapsamında, “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” için başvurular Şubat ayı itibariyle başladı.

Çiftlere, evlilik öncesi ve sonrası eğitimle danışmanlık hizmetleri de sağlayan Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi ile ilgili, daha kapsamlı bilgilere www.aile gov.tr adresinden ulaşılabilirsiniz

Yorumlar
Kalan Karakter 800