Faiz artarsa borsa düşer mi? Merkez Bankası kararı ne getirecek?

Merkez Bankası tarafından gün içerisinde düzenlenecek Para Politikası Kurulu Toplantısı'nda yeni bir karar duyurulacak. Duyuru içerisinde yeni faiz kararı yer alacak.

Güncelleme:

Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu Toplantısı’nı bugün 14.00'de düzenleyecek. Düzenlenecek olan toplantının konusu yeni faiz kararıyla ilgili olacak. Toplantının düzenleneceği bilgisinin hemen ardından akıllara faiz arttığı takdirde borsanın düşüp düşmeyeceği sorusu akıllara geliyor. Yatırımcıların merak ettiği bu sorunun cevabı bugünkü faiz kararı detaylarında yer alacak. Peki, faiz artarsa borsa düşer mi yükselir mi?

Faiz artarsa borsadaki son durum ne olacak?

Yatırımcılar tarafından en çok cevabı merak edilen konu ise faiz arttığı takdirde borsanın düşüp düşmeyeceği sorusu oluyor. Merkez Bankası bugün 14.00'de düzenleyeceği Para Politikası Kurulu Toplantısı'nda faiz kararı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunacak. Merkez Bankası düzenlemiş olduğu son 3 toplantı sonucunda faiz oranında 16,5 puan artış ile yüzde 25'e çıkarttı.

Bazı ekonomistler tarafından faiz kararıyla ilgili son durumun 500 baz puan artışı ile birlikte yüzde 30 yönünde olacağı tahmin ediliyor. Merkez Bankası'nın faizi sabit tuttuğu takdirde piyasada sakinleşme tahmin ediliyor. Bugün düzenlenecek olan toplantının ayrıntıları ise yapılan bu tahminlerin doğruluğunu belirleyecek.

Faiz artarsa borsa düşer mi? Merkez Bankası kararı ne getirecek? resim: 0

Faiz arttığı takdirde borsa düşüşe geçer mi?

Merkez Bankası faizi indirdiği takdirde banka kredi faizleri de düşüşe geçer. Banka faizlerinin düşmesi ile birlikte vatandaşların kredi çekme konusunda daha az maliyet harcamasına katkı sağlar. Ekonomistler tarafından tahminler Merkez Bankası'nın faizi arttırdığı takdirde doların 26,67 TL seviyelerinden aşağı yönlü hareket etmesi bekleniyor. Merkez Bankası'nın faizi sabit tuttuğunda ise piyasada durgunlaşma görülebilir.

Bunun sonucu ise doların 26,67 TL'den aşağı yönlü bir hareket etmesi beklenir. Bankanın faizi düşürdüğü takdirde ise doların 26,67 TL seviyelerinden yukarı yönlü hareket etmesi tahmin ediliyor. Merkez Bankası'nın faiz artışına gitmesi durumunda ise dolardaki düşüşle aynı oranda olacak şekilde düşüş yaşanması bekleniyor. Ekonomistler tarafından merkez Bankası'nın faizi indirme ya da arttırma yönündeki kararı sonucu bildirilen tahminler bu yönde. Belirtilen asıl sonuçlar ise toplantı sonucu netleşmiş olacak.

Etiketler Borsa Faiz
Yorumlar
Kalan Karakter 800