Fahiş fiyatla ekmek satışı yapanlara rekor ceza!

Ocak ayında Haksız Fiyat ve Piyasa Bozuculara toplamda 103,2 milyon TL idari para cezası uygulandı. Bu cezalar arasında, fiyat tarifesinin üzerinde ekmek satışı yapan şirketlere 55 milyon 869 bin TL'lik idari para cezası da bulunuyor.

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, ocak ayındaki toplantısında fahiş fiyat artışları, stokçuluk ve diğer piyasa bozucu uygulamalara karşı toplam 103 milyon 161 bin TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Bu kapsamda, fiyat tarifesinin üzerinde ekmek satışı yapan şirketlere 55 milyon 869 bin TL idari para cezası verildiği belirtildi. Ayrıca, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren galerilere de 27,1 milyon TL ceza uygulandığı duyuruldu.

55 milyon 869 bin TL para cezası kesildi

Yazılı açıklamada, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun 35. toplantısında, haksız fiyat artışları ve stokçulukla ilgili dosyaların incelendiği ve değerlendirildiği ifade edildi. Denetim sonuçlarına göre, tarife üzerinde fiyat belirleyen ekmek satan firmalara 55 milyon 869 bin TL ceza kesildiği bildirildi.

8 galericiye 27 milyon 83 bin TL para cezası uygulandı

Ayrıca, genel olarak stokçuluk olarak tanımlanan, piyasada darlık yaratıcı ve dengeyi bozan ihlaller kapsamında 8 galericiye toplam 27 milyon 83 bin TL idari para cezası uygulandığı kaydedildi.

Etiketler fahiş fiyat Zam ekmek
Yorumlar
Kalan Karakter 800