Fahiş fiyata yeni düzenleme! Bakan Bolat açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat ile mücadele kapsamında önümüzdeki günlerde yeni düzenlemelerin yapılacağını duyurdu.

Güncelleme:

Yüksek enflasyonla birlikte artan fahiş fiyat tartışmaları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyatlarla mücadelede kararlı bir duruş sergilediklerini vurguladı. Sürekli sahada denetim ekiplerinin bulunduğunu belirten Bolat, "Fırsatçılara izin vermeyeceğiz" dedi. Bolat, önümüzdeki günlerde yeni düzenlemelerle devam edileceğini duyurdu.

Geçen yıl Anayasa Mahkemesi, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile ilgili yasa hükmünü iptal etmişti ve bu kararın 1 Mayıs'ta resmen yürürlüğe girecek olmasıyla yeni düzenlemelerin kesinlikle gerekliliği ortaya çıkmıştı. Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatlarla mücadele yasası için çalışmalara bir süre önce başladı. Bu çerçevede hazırlanan taslak metin, önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak.

Yeni kanun teklifinde para cezalarının ciddi oranda artırılması bekleniyor ve işyerinin kapatılması gibi ağır cezalar da yer alacak. Bakanlık taslak metninde, 350 bin lira olan cezaların 10 kat artırılmasını öngörüyor. Cezaların alt ve üst limitleri yeniden belirlenecek; kulis bilgilerine göre üst sınır 2 milyon liradan 11 milyon liraya yükseltilecek ve 10 günlük iş yeri kapatma cezası da teklifin bir parçası olacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800