Fahiş aidatlar için yeni düzenleme!

Özellikle site sakinlerinin sorunu olan fahiş aidatlarda yeni düzenleme için harekete geçildi. Düzenlemelere göre, yönetim profesyonellere verilecek ve denetimi bakanlıklar yapacak.

Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ve İçişleri bakanlıklarının hazırladığı yasal çerçeveye son şekli verildi. Çalışma, Meclise sunulacak. Buna göre, herkes site yönetemeyecek.

Sabah’ın haberine göre, sertifika almış tesis yönetim şirketleri site yönetimlerine talip olabilecek. Şirketlerin denetimini de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bağımsız denetçilerle birlikte yapacak. Sitelerin bütçeleri, nereye harcama yapıldığı, ne kadar aidat toplandığı her yıl denetlenecek ve defterleri incelenecek.

Aidatlar 10-15 bin lirayı buluyor

Aidatların artması ile binalardaki kiracılar, mülk sahipleri ve yöneticiler arasında gerilim yaşanmaya başlamıştı.

Son yılların en büyük gider kalemleri arasına giren aidatlar özellikle İstanbul’da vatandaşın büyük tepkisine neden oluyor.

İstanbul’da lüks villaların bulunduğu butik sitelerde aidatlar 20-36 bin lira arasında değişiyor. Lüks rezidanslarda ise aidatlar 10-15 bin lirayı buluyor.

Tavan sınır gündemde

Temmuz ayında asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük zammın ardından site aidatlarında da ara dönem artışları başlamış, bazı sitelerde yüzde 70’e varan oranda zamlar gerçekleşmişti.

Yüksek zamlar fahiş artış olarak nitelendirilecek ve yüzde 30’luk tavan sınırı uygulamasına geçilecek.

Etiketler aidat
Yorumlar
Kalan Karakter 800
Emel Faisal
Haksız yere alınan paraya karsıyım 2 ay oldu tasınalı basta sorunsa hep sorun düzenli verilen aidatan yapılsın eksikler ek bütçe ne demek gerekli yerlere başvurcam insanları enayi yerine koyuyolar ya