Evlenecek gençlere faizsiz 150 bin lira kredi imkanı!

Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu fon, evlenecek çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacak. İşte detaylar...

Meclis Genel Kurulu'nda onaylanan kanun teklifi doğrultusunda, Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulması kararı alındı. Bu yeni yasa uyarınca, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olarak Aile ve Gençlik Fonu oluşturulacak.

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılarından oluşacak. Fon Yönetim Kurulu, projelerin belirlenmesinden kaynak transferine, harcama programlarından kaynak tutarlarına kadar bir dizi kararı ele alacak.

Fonun finansmanı büyük ölçüde doğalgaz ve petrol rezervlerinden elde edilecek gelirlerden oluşacak. Bu rezervlerden elde edilen gelirlerin yüzde 20'si Aile ve Gençlik Fonu'na aktarılacak. Ayrıca, diğer fonlardan elde edilen gelirlerin yüzde 10'u, nakdi bağışlar, yardımlar ve hibeler de fonun gelir kaynakları arasında yer alacak.

Faizsiz kredi imkanı

Aile ve Gençlik Fonu, evlenmeyi planlayan gençlere faizsiz kredi imkanı sunacak. Bu kredi, 2 yıl geri ödemesiz dönemi içerecek ve toplam geri ödeme süresi 4 yıl olacak. Kredi miktarı 150 bin lira olarak belirlenmiş olup, uygulama ilk olarak deprem bölgesindeki pilot iller olan Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da başlayacak, ardından Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

Aile ve Gençlik Fonu'na başvurular internet üzerinden gerçekleştirilecek, ve fonun sağladığı kredi miktarı her yıl artacak.

Etiketler Evlilik Faiz Kredi
Yorumlar
Kalan Karakter 800