Evinizden nasıl para kazanabilirsiniz?

Evinizi gelir getiren bir mekana dönüştürebilirsiniz. Boş bir odanızı kiralamak, evde kullanmadığınız mekanı depo olarak pazarlamak, evde süreli evcil hayvan bakımı yapmak ya da mutfağınızı restorana çevirmek size iyi bir gelir sağlayabilir.

Aslında evinizden para kazanabilirsiniz. Çoğu durumda bu, çok fazla zaman, enerji veya para harcamanıza gerek olmadığı anlamına gelen pasif bir gelir olabilir. İşte evdeki alanınızdan yararlanmanın 6 yolu.

ODA KİRALAYIN

Kira artışları malum. Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde, artık birçok kişi maliyetten ötürü ev yerine oda kiralamaya yöneliyor. Eğer şehrin merkezine yakın bir noktada ikamet ediyorsanız, kullanmadığınız bir odayı kiralayarak sabit bir gelir elde edebilirsiniz. Kiradaysanız da oda arkadaşları kiradan tasarruf etmenize yardımcı olur.

DEPOLAMA ALANI 

Yeterince büyük bir eviniz varsa evin belirli bölümlerini farklı amaçlar için kiralayabilirsiniz. Kullanmadığınız bir garaj, müştemilat veya kulübe varsa o alanları depolama için kiralayabilirsiniz. Ayrıca, ihtiyacınız yoksa kendi depolama alnınızda bulunanları satarak depolama alanınızı kiraya verebilirsiniz. Karavan ya da tekne sığacak kadar boş bir araziye sahipseniz, bu bölümleri de karavan ve teknelerin park alanı olarak kiraya verebilrsiniz.

ETKİNLİK İÇİN YER

Geniş bir alanınız varsa düğün, konser gibi etkinliklere de ev sahipliği yapabilirsiniz. Kırsalda bir yeriniz varsa, bostan alanı oluşturup mevsimlik tarım yapmak isteyenlere kiralama yapabilirsiniz.

MUTFAKTA ÜRETİM

Eğer mutfakta harikalar yaratıyorsanız, ortaya çıkardığınız lezzetleri ücret karşılığı çevrenizde yaşayanlarla paylaşabilirsiniz. Yemek yapamayan komşunuza catering hizmeti verebilir, özel günlerinde ev yapımı kek ve pasta arayanlar için yakın bir adres olabilirsiniz.

EVİNİZDE ÇOCUK YA DA YAŞLI BAKIMI

Eğer gününüzün büyük bir bölümünü evde geçiriyor ve iş sahibi değilseniz. Evden yapabileceğiniz dönemsel işlerle hatırı sayılır bir gelir elde edebilirsiniz. İlgi alanınıza uygun ve sabırlı iseniz çocuk ya da yaşlı bakımı evinizde yapabileceğiniz en uygun işlerden biri olur. Yakın çevrenizde yaşayan insanlara ulaşmak için ilanlar yayınlayabilir ve tatile gidecek bir komşunuzun bakıma muhtaç yakınına kısa süreli eşlik edebilirsiniz. Eğer hayvan severseniz, evcil hayvanlarına süreli olarak göz kulak olmak isteyen birçok müşteriyle karşı karşıya kalacaksınız.

EVİNİZİ OFİSE ÇEVİRİN

Evdeyken para kazanabileceğiniz birçok iş de mevcut. Eğer eliniz yatkınsa evde el yapımı ürünler üretip satabilir, sanatsal objeler yaparak pazarlayabilir, yoga eğitimi alıp evinizin bir odanızı stüdyoya dönüştürebilir, tırnak tasarımı, saç kesimi yapabilir, youtube yayıncılığı yapabilir, özel dersler verebilir, yatırım danışmanlığı yapabilirsiniz.

Yargıtay noktayı koydu! Eşinin maaşını zorla alan...Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşinin maaşını alarak ekonomik şiddet uygulayan eşin boşanma davasında kusurlu kabul edileceğine hükmetti.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800