Evim Yuvan Olsun kampanyasına 4 bini aşkın bağış yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, "Evim Yuvan Olsun" kampanyası 4 bin 568 bağışa ulaştı.

Güncelleme:

"Evim Yuvan Olsun" kampanyası, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremler sonrası afetten etkilenenlerin barınma sorununu gidermek için başlatıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kampanyaya 3 günde 4 bin 568 bağış başvurusu geldi. 3 bin 604 kişi evini 3 ay bedelsiz olarak depremzedelere tahsis etmek isterken 964 yardımsever vatandaş da evini 1 yıl süreyle indirimli bir şekilde kiraya vermek için başvuruda bulundu.

Kampanyaya Emlak Siteleri de Katıldı

İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarının koordinasyonundaki kampanyaya, AFAD ve Türkiye Sigortanın yanı sıra emlak siteleri EmlakJet, Hepsiemlak, Sahibinden.com ve Zingat da destek verdi.

Binlerce vatandaş, depremzedelere belirli sürelerle evlerini tahsis etmek amacıyla "www.evimyuvanolsun.org" adresine başvurdu.

Evim Yuvan Olsun Kampanyasının Detayları

-Yardımsever vatandaşlar kampanyaya, "3 ay bedelsiz tahsis", "1 yıl indirimli bedelle kira" veya "kira desteği" ile katılabiliyor.

-Kampanyanın yürütüldüğü "www.evimyuvanolsun.org" internet sitesinde "Evimi En Az 3 Ay Bedelsiz Tahsis Etmek İstiyorum" butonuna tıklayanların başvuruları, evin bulunduğu ilçenin kaymakamlığı tarafından yerinde incelenecek.

-Kaymakamlığın uygun bulduğu evler bedelsiz olarak kampanyaya dahil edilecek. Kaymakamlık ile ev sahibi arasında "ödünç sözleşmesi" imzalanacak. Belirlenen depremzede aile, eve kaymakamlık tarafından yerleştirilecek. 3 aylık süre yardımsever ev sahibinin isteğiyle 12 aya kadar uzatılabilecek.

-"Evimi İndirimli Bedelle 1 Yıl Süre İle Kiraya Vermek İstiyorum" seçeneğini tercih edenlerin başvuruları da yine evin bulunduğu yerin kaymakamlığı tarafından incelenecek.

-Kaymakamlık, istenen kira bedelinin evin gerçek ederinin belirgin bir şekilde altında olmasına bakacak. Kaymakamlığın evin uygunluğunu ve kira bedelinin indirimli olduğunu teyit etmesinin ardından ev kampanyaya dahil edilecek.

-Kaymakamlık ile ev sahibi arasında "Kira Sözleşmesi" imzalanacak. Belirlenen depremzede aile, eve kaymakamlık tarafından yerleştirilecek. Ev için belirlenen kira bedeli, AFAD hesabında toplanan kira bağışlarından karşılanacak.

-"Depremzede Ailelere Kira Desteğinde Bulunmak İstiyorum" seçeneğini tercih edenlerin yapacağı bağışlar, kampanya kapsamında indirimli olarak kiralanacak evlerin kira ödemelerinde kullanılacak.

‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasına kimler, nasıl başvuru yapabilir? ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasına kimler, nasıl başvuru yapabilir? ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyası nedir? Depremzedeler için yeni yardım kampanyası ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasına kimler, nasıl başvuru yapabilir? İşte kampanyaya ait tüm ayrıntılar…

 

 

 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800