Evde yılbaşı kutlamanın maliyeti ne kadar?

Yılbaşı kutlamalarında popüler olan yapay çam ağacı ve süs eşyalarının maliyeti, geçen yıla göre yüzde 50'den fazla bir artış gösterdi. İşte yılbaşı ağacı süslemenin fiyatı...

Yeni yılı evlerinde karşılamak isteyenler, mağazalara ve online alışveriş sitelerine yönelerek yapay çam ağacı ve süslemelerine büyük ilgi gösterdi. Yapay çam ağacının fiyatı, süslemeler dahil edildiğinde 1200 lira ile 22 bin 500 lira arasında değişebiliyor.

Noel baba kostümüne ilgi büyük

Evdeki yeni yıl kutlamalarını daha özel kılmak isteyenler, Noel Baba kostümü, şapka ve sakal gibi ürünlere ilgi gösterdi. Mağazalardaki alışverişlerde, Noel Baba kostümü, şapka, sakal, yapay çam ağacı ve süslemelerin satışında son bir haftada önemli bir artış yaşandı.

Antalya'da hediyelik eşya satan Charlotte Öztürk, insanların evde kalabalık bir şekilde yılbaşı kutlamayı planladığını belirterek, bu nedenle hazırlıklara başladıklarını ifade etti. Otel ve restoran işletmelerinin de süslemeler için alışveriş yaptığını söyleyen Öztürk, özellikle yabancıların hediyelik eşya mağazalarına yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdi.

22 bin 500'e kadar çıkıyor

Öztürk, süsleme için tercih edilen 150 santimetrelik yapay çam ağacının 575 liradan başlayarak, 180 santimetrelik ağacın 1500 lira, 210 santimetrelik ağaçların 2 bin 250 lira, 3 metrelik ağacın ise 6 bin lira olduğunu belirtti. Yılbaşı ağacı süslemelerinde kullanılan çeşitli ürünlerin fiyatlarının da arttığını ifade eden Öztürk, yapay çam ağacı ve süslemelerinin maliyetinin 1200 lira ile 22 bin 500 lira arasında değiştiğini söyledi.

Noel Baba kostümü, şapka ve sakalın da talep gördüğünü vurgulayan Öztürk, geçen yıl 15 lira olan Noel Baba şapkasının bu yıl 60 liraya, çocuklar için Noel Baba kostümlerinin 375 liraya, büyükler içinse 650 liraya yükseldiğini belirtti. Noel Baba sakalının geçen sene 40 lira iken bu yıl 50 liraya satıldığını söyleyen Öztürk, alışveriş yapanların bütçelerine ve zevklerine uygun hazırlıklar yaptığını dile getirdi.

Etiketler Yılbaşı
Yorumlar
Kalan Karakter 800