Ev Yapımı Soğuk Kahve Tarifleri

Yaz gelince kahveyi soğuk içenlerden misiniz? Kahveyi çok seviyor, ancak farklı tarifler mi arıyorsunuz? Sizler için hazırladığımız tariflere göz atın..

Vanilyalı Buzlu Kahve


1 su bardağı soğuk kahveyi 400 ml. süt ve yarım tatlı kaşığı vanilya özütünü iyice karıştırın. Daha sonra istediğiniz miktarda şeker (ya da bal, pekmez) ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sonra bardağın 2/3'ünü bu karışımla doldurun ve 3 tane buz atın. Kahveniz hazır.

Klasik Soğuk Kahve


Granül kahve ile ılık suyu karıştırın daha sonra bunu buz kalıplarına dökerek dondurun. Buz küpü olan kahvelerinizden bardağa istediğiniz miktarda koyun ve üzerine taze filtre kahve ekleyin. Çok sert olsun istemiyorsanız yarısına taze filtre kahve yarısına su ekleyebilirsiniz. Ya da ılık sütün içine kahve küplerinizi atarak içebilirsiniz.

Frappe


3 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı granül kahve ve 2 tatlı kaşığı şekeri (isterseniz bal ya da pekmez kullanabilirsiniz) küçük bir kavanoza ya da bir şişeye koyup kapağını kapatarak 5 dakika kadar sallayın. Daha sonra bardağınıza istediğiniz kadar buz ve süt koyun, köpük kıvamına gelen kahveli karışımı ilave edin.

Afiyet olsun!

Etiketler kahve
Yorumlar
Kalan Karakter 800