Ev sahiplerinin dikkatine! Bu ödemeyi yapmayan ceza alacak?

Yılda iki defa olmak üzere, ödenen emlak vergisi için zaman daralıyor. Son ödeme tarihi 31 Mayıs olan ilk taksiti ödemeyen ev sahipleri başta olmak üzere tüm gayrimenkul sahipleri ceza alacak...

Güncelleme:

Ev sahiplerinin ödemesi gereken emlak vergisinde sona gelinirken, emlak vergisi ödemesini yapmayan ev sahibi daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacak. Peki, Emlak vergisi ödemeleri nereden yapılıyor? Emlak vergisi cezası ne kadar, ödenmez ne olur? Emlak vergisinden kimler muaf?

Özelmacıklı, emlak vergisiyle ilgili sorulara yanıt verdi!

Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, emlak vergisi ile ilgili açıklama yaparak şu bilgileri aktardı.

Emlak vergisi birinci taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksiti Kasım ayında olmak üzere iki eşit taksitte ödenebilmekte olduğunu açıklayan, Özelmacıklı, emlak vergisi, gayrimenkulün kayıtlı olduğu ilgili belediyeye ödeneceğini ve ödeme yöntemleri ile ilgili olarak gayrimenkulün kayıtlı olduğu ilgili belediyeden bilgi alınabileceğini belirtti.

Belediyelerin hizmet binası dışında, internet üzerinden ödeme alabildiği, bazı belediyelerin vergi ödemeleri e-Devlet üzerinden de yapılabildiğine dikkat çeken Özelmacıklı, emlak vergisinin zamanında ödenmemesi halinde, geciken taksit tutarı kapsamında ödemenin geciktiği her ay ve kesri için yüzde 3,5 gecikme zammı uygulanacağı dile getirdi

Emlak vergisi birinci taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında,

Emlak vergisin ikinci taksiti ise Kasım ayında olmak üzere iki eşit taksitte ödenmektedir.

Kimler vergi indirimden yararlanabilir?

İndirimli bina vergisi oranı uygulamasından yararlanabilecek gayrimenkul sahipleri ile ilgili açıklama yapan, Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Brüt yüzölçümü 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olan ya da tek meskenin intifa hakkına sahip bulunan, “engelliler, kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup 18 yaşını doldurmamış olanlar hariç olmak üzere hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler ve gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları emekli, dul, yetim, ölüm ve maluliyet aylığından ibaret bulunanlar, gaziler, şehitlerin dul ve yetimler, indirimli bina vergisi uygulamasından yararlanabilirler” dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800