Et ve Süt Kurumu'nda üretim arttı! İşte güncel et fiyatları...

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu, ramazan öncesinde et ve et ürünlerine olan talebin artmasıyla birlikte üretimini artırdı. Peki et fiyatları ne kadar?

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu, ramazan öncesinde et ve et ürünlerine olan talebin artmasıyla birlikte üretimini artırdı. Kurum, ramazan ayı boyunca mağazalarındaki et ürünlerini daha geniş bir tüketici kitlesine ulaştırma hedefi doğrultusunda adımlar attı. 14 ildeki 15 kombinada gerçekleştirilen et üretimi, 2 katına çıkarılarak, Ankara'daki Sincan Kombina Müdürlüğü'nde günlük et üretimi 25 tonluktan 50 tona yükseltildi.

Et fiyatları ne kadar? 

Mağazaların çalışma saatleri de bu artan talebe uygun olarak güncellendi. Ramazan hazırlıkları kapsamında, Kurum mağazaları sabah 08.00'den gece 23.00'e kadar hizmet verecek. Et ve Süt Kurumu'nda kıyma kilogram fiyatı 229 lira, kuşbaşı kilogram fiyatı ise 259 lira olarak belirlendi.

Ayrıca, İstanbul ve Ankara'daki bazı marketlerde Et ve Süt Kurumu ile yapılan protokol çerçevesinde, ramazan boyunca kırmızı et fiyatları sabitlendi. İstanbul'daki marketlerde, dana kıymanın kilogram fiyatı 314 lira, dana kuşbaşının kilogram fiyatı ise 344 lira olarak belirlendi. Ankara'da ise kuşbaşı fiyatları 450 liraya kadar çıkan ürünler, 324 lira seviyesine sabitlendi.
 
 
 
 
 

Etiketler et
Yorumlar
Kalan Karakter 800