Erkekler internetten en çok ne satın alıyor?TÜİK verileri şaşırttı.Kadın mı erkek mi…

2023 yılına ait internet ve e-ticaret kullanım istatistikleri, Türkiye’deki internet erişimi ve online alışveriş alışkanlıklarına dair yeni bilgiler sunuyor. Peki, kadın mı erkek mi online alışverişte önde?

Güncelleme:

Hanehalkı İnternet Erişimi

Araştırma sonuçları, hanehalkı bilişim teknolojileri kullanımının genişlediğini gösteriyor. 2023 yılında, evden internete erişim imkanı olan hanelerin oranı, bir önceki yıla göre 1,4 puan artarak %95,5’e ulaştı.

Bireysel İnternet Kullanımı

16-74 yaş arası bireylerde internet kullanım oranı %87,1 olarak kaydedildi. Erkekler arasında internet kullanımı %90,9 iken, kadınlarda bu oran %83,3 olarak gerçekleşti, bu da cinsiyetler arası dijital erişimde bir uçurum olduğunu işaret ediyor.

Online alışverişte kadın mı erkek mi önde?

İnternet kullanan bireylerin %49,5’i son 12 ayda online alışveriş yaparken, bu alışverişlerin %52,4’ünü erkekler, %46,6’sını ise kadınlar gerçekleştirdi. Cinsiyet ayrımında internet üzerinden alışveriş oranları, erkeklerde kadınlardan daha yüksek oldu.

Erkekler internetten en çok ne alıyor?

Cinsiyete göre ayrıntılı inceleme, erkeklerin %69,3’ü giyim ve aksesuar, %48,9’u yemek teslimatları ve %37,2’si gıda ürünleri satın alırken, kadınların %81,7’si giyim ve aksesuar, %46,4’ü kozmetik ve güzellik ürünleri ve aynı oranda yemek teslimatları satın aldığını ortaya koydu. Kadınların güzellik ve bakım ürünlerine olan ilgisi dikkat çekerken, erkeklerin ise daha çok giyim ve yemek teslimatlarına yöneldiği görüldü.

İnternetten en çok ne alınıyor?

E-ticarette en çok satın alınan ürün kategorisi %75,5 ile giyim, ayakkabı ve aksesuar oldu. Yemek teslimatları %47,6, gıda ürünleri %37,1, kozmetik ve güzellik ürünleri %32,2, ve temizlik ürünleri ve kişisel bakım malzemeleri ise %28,8 ile takip etti.E-Devlet Hizmetleri Kullanımı
Kamu hizmetlerinden internet üzerinden yararlanan bireylerin oranı son 12 ayda %73,9 oldu. Bu bireylerin %69,6’sı kişisel bilgilere erişim, %51,3’ü randevu alma veya rezervasyon, ve %48,2’si bilgi edinme amacıyla e-devlet hizmetlerini kullandı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800