En uzun çalışma saatlerinin olduğu ülkeler belli oldu! Türkiye ilk sıralarda...

En uzun çalışma saatlerinin olduğu ülkelerde Türkiye de ilk sıralarda. İşte detaylar...

Güncelleme:

Türkiye'de enflasyonun artmasıyla birlikte, ücretli çalışanlarının satın alma gücü azaldı. Bu durum, Türkiye'yi BAE, Çin ve Hindistan'ın ardından haftalık çalışma saatlerinin en uzun olduğu dördüncü ülke konumuna getirdi.

Sözcü'den Tolga Uğur'un aktardığı Uluslararası Çalışma Örgütü'nün raporuna göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) haftada ortalama 50,9 saat çalışma ile listenin başında yer alıyor. Hindistan ve Çin, BAE'yi takip ediyor; Hindistan'da işçiler haftada ortalama 46,7 saat, Çin'de ise 46,1 saat çalışıyorlar.

Türkiye haftada ortalama 43,3 saat çalışıyor

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'deki ücretli kesim haftada ortalama 43,3 saat çalışıyor. Bu da Türkiye'nin, BAE, Çin ve Hindistan'ın ardından en uzun çalışma saatlerinin olduğu dördüncü ülke olduğunu gösteriyor.

Avrupa Birliği'nin istatistik ofisi Eurostat'a göre, 2023 yılında AB ülkelerinde çalışanların %7,1'i haftada 49 saat ve üzerinde çalışıyor. Eurostat'ın TÜİK'ten aldığı verilere göre ise Türkiye'deki 20-64 yaş arası çalışanların %27,2'si haftada 49 saat ve üzerinde çalışıyor.

En uzun mesailerin görüldüğü ülkelerden biri İzlanda. İzlanda'da çalışanların %13,8'i, üçüncü sıradaki Yunanistan'da çalışanların ise %11,6'sı 49 saat ve üzerinde çalışıyor.
 
 
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800