En pahalı ülke İsviçre'de Taylor Swift'in konser ücreti dudak uçuklattı

İsviçre, en pahalı ülke listesinin yine en başında... Bu seferki neden ise ünlü şarkıcı Taylor Swift'in Avrupa'daki Eras Tour biletlerinin maliyeti...

İsviçre gazetesi NZZ am Sonntag’a göre ülkedeki en ucuz biletlerin fiyatı yaklaşık 5.100 TL (190 Dolar) iken bu, dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift’i, Polonya’nın başkenti Varşova’da görmenin maliyetinin yaklaşık dört katı.

İsviçre, yaşam maliyeti açısından dünya sıralamasında üst sıralarda yer alıyor. Mercer'in 2023 Yaşam Maliyeti Endeksi'ne göre Zürih ve Cenevre, Hong Kong ve Singapur'dan sonra dünyanın en pahalı şehirleri olarak üçüncü ve dördüncü sırada yer alıyor. Örneğin, bir Big Mac hamburgerin İsviçre'de ortalama fiyatı 7,26 dolar iken, bu fiyat Amerika Birleşik Devletleri'nde aynı hamburgerin maliyetinden %35,4 daha fazla.

Tarihi başarı olacak

İsviçreli müzikseverler, Mart 2023'ten Ağustos 2024'e sürecek olan Eras Tour'un biletlerine, ticari ürünlere ve sponsorluklara yüksek ilgi gösteriyor. Bu konserin, 1 milyar doların üzerinde gelir elde ederek tarihi bir başarıya imza atması bekleniyor.

Ancak, ülkenin yüksek yaşam maliyetine rağmen, İsviçre'de ortalama maaş yaklaşık 7,600 dolar (204 bin TL) civarında. Bu da, ülkedeki müzik etkinliklerine ve dünya çapında ünlü sanatçıları izlemeye olan ilgiyi biraz olsa da azaltmıyor.
 
 

 

Etiketler Taylor Swift
Yorumlar
Kalan Karakter 800