En güçlü pasaportlar açıklandı! İşte yeni sıralama...

Henly Pasaport Endeksi tarafından açıklanan verilere göre, ülkelerin seyahat belgeleri, vizesiz ya da havalimanı vizesiyle ulaşılabilecek noktalara göre puanlandı. İşte dünyanın en güçlü pasaportlarına dair sonuçlar...

Güncelleme:

Henley & Partners, Pasaport Endeksi verilerini yayımlayarak dünyanın en güçlü pasaportlarını belirledi. Endekse göre en fazla ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunan 6 ülke, listenin zirvesinde yer alıyor.

Bu kategoride, 194 ülkeye vizesiz erişim sağlayan ve 5 yıldır ilk sırada bulunan Singapur ve Japonya'ya bu yıl Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya eklendi.

ABD geriledi

Finlandiya, İsveç ve Güney Kore ise listenin ikinci sırasında yer alırken, ABD, tarihindeki en düşük sıralarından birini alarak altıncı sıraya geriledi (ABD pasaportu ile 189 ülkeye vizesiz giriş yapılabiliyor).

Öte yandan, ilk 30 pasaportun 23'ü Avrupa ve Birleşik Krallık'a aitken, üçü Asya, ikisi ise Kuzey Amerika ve Okyanusya'dan...

Türkiye, 118 ülkeye vizesiz erişim sağlayarak listenin 54. sırasında yer aldı. 

Bir üst sıradaki Rusya 119 ülkeye erişimle dikkat çekerken, 52. sırada 121 ülkeyle Gürcistan ve 51. sırada 122 ülkeyle Moldova bulunuyor.

Etiketler pasaport
Yorumlar
Kalan Karakter 800