En düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Memur maaşı zammı için geri sayım başladı. En düşük memur maaşlarının ne kadar olacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Güncelleme:

Temmuz ayında sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkına hak kazanan memur ve emekliler yeni maaş tutarlarını merak ediyor.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli zammı ile ilgili düzenlemenin Temmuz ayında Meclis'ten geçeceğini açıkladı.

Işıkhan AK Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarına memur maaşlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bürokratlarımız çalışıyor. En düşük memur maaşı net 22 bin olacak. Maliye bakanlığımız ile çalışıyoruz. Hedefimiz torba yasa ile paydaşlarımızı memnun edecek bir düzenleme yapmak. Şu an prosedüre bağlı kalmamız lazım ama meclis tatile girmeden çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.

Memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her yıl iki kez toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belli oluyor.

Memurlar bu yılın ilk 6 ayı için yüzde 8 sözleşme zammı almıştı. Bu oranı aşan fark kadar memurlara enflasyon farkı verilecek.

5 aylık rakamlara bakılınca memur ve memur emeklilerine en az yüzde 7,13'lük enflasyon farkı imkanı doğdu.

 SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir zam alıyor. Emeklilerin zam oranı 6 aylık enflasyona göre belirleniyor. 5 aylık verilere göre SSK ve Bağkur emeklilerinin zammı şimdiden yüzde 15,26 oldu.

Memur ve memur emeklisi zamları ne zaman açıklanacak?

Memur ve emeklilerin zam oranı 5 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından netlik kazanacak.

Asgari ücret ne kadar oldu?

Asgari ücret, Temmuz 1 itibariyle brüt 13 bin 414 liraya, net 11 bin 402 liraya yükseldi.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800