En düşük emekli aylığına düzenleme geliyor. Ne kadar olacak?

Asgari ücret artışının ardından şimdi gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yeni yıl zamlarıyla birlikte en düşük emekli maaşlarının yükseltilmesini bekliyor.

Sabah gazetesinin haberine göre, AK Parti kulislerinde, asgari ücretteki artışın en düşük emekli maaşına yansıtılması beklentisi bulunuyor. Vatandaşın beklentileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve ilgili bakanlara iletilmiş durumda.

AK Parti yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda, "Cumhurbaşkanımız konu gündeme geldiğinde emeklilerle ilgili yıl sonu itibarıyla yeni bir değerlendirme yapılacağını ifade etmişti. İlk Kabine toplantısında konu ele alınacak ve alınan karara göre teklif TBMM Başkanlığı'na sunulacak" şeklinde konuştular.

En düşük emekli aylığına düzenleme geliyor. Ne kadar olacak?  resim: 0

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Kulislerde, en düşük emekli maaşının 10 bin liranın altına düşmeyeceği, hatta 11-12 bin lirayı bulabileceği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde 7 bin 500 liralık en düşük emekli maaşı için özel bir çalışmanın yürütüldüğünü belirtti. Yılmaz ayrıca, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyona göre bir artış yapılacağını ancak bu gruptaki aylıkların ikinci yarıda daha belirgin bir şekilde yükseleceğini ifade etti.

Etiketler emekli maaşı
Yorumlar
Kalan Karakter 800