Emekliye zam netleşiyor! İşte güncel emekli maaşı zam hesapları!

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı hükümetten gelecek olan sevindirici habere çevrildi. Emekliye zam düzenlemesi ile birlikte 2024 yılında yeni zammın belli olmasına çok az bir zaman kaldı.

Güncelleme:

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı hükümetten gelecek olan sevindirici habere çevrildi. Emekliye zam düzenlemesi ile birlikte 2024 yılında yeni zammın belli olmasına çok az bir zaman kaldı. SSK, BAĞ-KUR emeklileri için baz alınan enflasyon verisi de belli oldu. Buna göre 5 aylık enflasyon verisi %33,66 oranında gerçekleşti. Özellikle TÜİK tarafından Aralık ayının enflasyon raporunun duyurulmasının beklendiği görülüyor.

Milyonlarca emekli Ocak ayında yapılacak olan zamma kilitlenmiş durumda. 5 aylık enflasyon verisi ile birlikte başlayacak olan zam az çok belli olurken önemli olan noktanın refah payı olduğu görülüyor. Son 5 aylık enflasyon verisinin %33.66 oranında olduğu görüldü. Bu veri aynı zamanda emekli maaşları için bir dönüm noktası olurken kök maaş çözümü de hükümeti kara kara düşündürüyor.

Gündemde kök maaş ve refah payı var!

Son 6 aylık enflasyonun ortalama %40 düzeyinde geleceği belli oldu. Ancak bunun hesaplara yansımayan kısmında ise refah payı ve kök maaş var. İşte bu noktada hükümet yetkilileri ellerinden geleni yapacağını açıklarken düşünceler ise 2 farklı zam olması yönünde.

Kök maaş alanlar ile maaşı 7.500 TL üzerinde olanlara farklı zamların yapılması ile birlikte düşük maaş sorununun artık aşılabileceği görülüyor. Buna göre kısa sürede gereken iyileştirmenin yapılması da gündeme geliyor.

Etiketler Zam emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800