Emekliye refah payı mı geliyor?

Emekli zammı için geri sayım başlamış durumda. Yeni yılda emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon farkına göre zam yapılacak. 2023'te emekli maaşlarına enflasyonun üzerinde refah payı zammı yapılması da gündemde.

Emekli maaş zammında sona yaklaşılıyor. Bilindiği üzere SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ocak ve temmuz aylarında, bir önceki altı aylık tüketici enflasyonu oranında artırılıyor. Türkiye’de son bir yıldır yüksek enflasyon yaşanması sebebiyle emekli maaşlarına refah payı da gündeme geldi.

REFAH PAYI GÜNDEMDE

Son bir yıldaki yüksek enflasyonun emekli aylığı ve memur maaşlarında yarattığı tahribatın telafi edilmesi için beklentiler bir süredir dile getiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hükümette bu yönde çalışma yapıldığı bilgileri kulislere yansımaya başladı. Bu amaçla memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yeni yılda yüzde 5-10 oranında refah artışı yapılması bekleniyor.

Yatırım yapmadan önce bilmeniz gerekenlerYatırım yapmadan önce bilmeniz gerekenlerYatırım mı yapmak istiyorsunuz? Yatırım nedir araştırdınız mı? Risk kelimesinin ne anlama geldiğine baktınız mı? Yoksa sadece elinizdeki parayı mı artırmak istiyorsunuz? Yatırım yapmadan önce cevaplamanız gereken 6 soru...

 

Etiketler SGK emekli maaşı
Yorumlar
Kalan Karakter 800