Emeklilikte yaşa takılanlara yeni avantaj müjdesi! 2 milyon vatandaş düzenlemeden faydalanabilecek!

EYT kapsam içerisinde 2023 yılında fark düzenlemeler yapılmıştı. 2 milyona yakın vatandaş yeni yıl için emeklilik planlarına yoğunlaştırmaya başladı. Yeni açıklanacak olan asgari ücret ile birlikte yeni bir dönem söz konusu olacak.

Güncelleme:

Yılsonuna gelinmesi ile birlikte emeklilik planlaması yapan vatandaşlar emeklilik planlaması yapmaya başladı. Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili düzenlemeden yararlanacak vatandaşlar bu kapsamda borçlanarak emeklilerini öyle çekebilecek. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

2024 asgari ücret artışı farklı alanları etkileyecek

2024 yılına girilmesi ile birlikte asgari ücrette bir artış söz konusu olacak. Asgari ücretteki artış askerlik borçlanması, yurtdışı borçlanması ve doğum borçlanması gibi maliyetleri de artıracak. Örnek olarak Aralık 2023 ayında 64.386 Türk Lirası olan 15 aylık askerlik borçlanması artacak asgari ücret ile 96.579 TL’ye kadar ulaşacak. Bu durum ile birlikte Hoşlanan kişi bu yıl 32.193 TL daha az bir ödeme yapacak. Vatandaşlar konu ile ilgili detayları araştırmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili kritik detaylar belli oldu

Kamuda çalışanlar adına belirlenen dönem içerisinde kazanılan yıpranma payı ödemesi hizmet süresine eklenip emeklilik yaşından düşünmüyor. Farklı alandaki sigortalılık statüsünde bulunan primler birleştirilip emeklilikten yararlanılabiliyor.

Diğer bir konu ise hisse sahipliği olarak öne çıkıyor. 2008 yılından önce hisse sahibi olan vatandaşlar SSK’lı şekilde sigortalılık durumlarını sürdürebiliyor. Bu tarihi sonrasında ise hisse sahibi olanlar adına Bağ-kur sigortalılığı söz konusu oluyor.

Konuyla ilgili diğer bir başlık ise kıdem tazminatı oluyor. Asgari ücretin artması ile birlikte kıdem tazminatında da artışlar görülecek. Ocak ayini bekleyen vatandaşlar kıdem tazminatında avantaj elde edebilecek.

Asgari ücret borçlanma ve emeklilik dilekçesinde etkileyecek

1999 Eylül’den önce işe başlayan vatandaşlara dinar yeni yılda emekli olabilme imkanı adına 55 günlük bir pirim süresine ihtiyaç duyuluyor. Emeklilik dilekçesi ve borçlanma adına yeni yılın beklenmesi ve maliyet avantajı adına son derece önemli olarak öne çıkıyor. Yeni yılda yapılacak olan zamlar ile birlikte Dilekçe vermek çok daha avantajlı olacak.

Borçlanma ise eksik olan prim gün sayısına katkı sağlıyorken emeklilik yaşında herhangi bir etkisi bulunmuyor. Yaşını dolduran ama prim günü eksik olan emekli vatandaşları bu durum erkene çekerken borçlanılan primler adına vergi indirimi oluyor. Sigorta primlerini ise borçlanma ile ödeyenler ödedikleri borçlanma primlerinin gelir vergisi üzerinden indirilmesini talep edebiliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800