Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyesinin ödeneceği tarihi açıkladı.

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen "Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Programı"nda, bayram ikramiyesinin ödeneceği tarihi duyurdu. 

Emeklilere bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Olmayan bayram ikramiyesi uygulamasını getirerek, emeklilerimize bayram sevinci yaşattık. Bu yıl emeklerimizin bayram ikramiyeleri de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesabına yatırmış olacağız"  dedi.

Sendikalaşma oranı yüzde 74'e yükseldi

Erdoğan, işçilerde sendikalaşma oranının 2024 Ocak istatistiklerinde yüzde 15'i geçtiğini, memurlarda sendikalaşma oranının ise yüzde 74 oranına yükseldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde katlanarak artan emekli sayısına rağmen emeklilerin ücretlerinde de çok önemli iyileştirmeler yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: 

"Daha önce olmayan bayram ikramiyesini, bu uygulamayı getirerek emeklilerimize bayram sevinci yaşattık. Geçen sene emeklilerimizden gelen talepler doğrultusunda her bir emeklimize tek seferlik 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Devletimizin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri azaldıkça artan kaynağı emeklilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere, milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız."


 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800