Emekli ve memur maaşları ne zaman hesaplara yatırılacak?

Bayram hazırlıkları devam ederken milyonlarca memur ve emekli, maaş ve emekli aylıklarının ne zaman ödeneceğini araştırıyorlar. Peki memur ve emekli aylıkları ne zaman hesaplara yatırılacak? İşte detaylar...

Yaklaşmakta olan bayram için harcama planları yapan memurlar ve emekliler, emekli aylıklarının bayram öncesinde yatıp yatmayacağını merak ediyorlar. Önceki yıllarda bayram tatilleri öncesinde hesaplara aktarılan maaşlar, bu yıl bayramdan sonra yatırılacak. Emekli aylıkları her ay olduğu gibi tahsis numaralarına göre hesaplara aktarılacak.

Memur maaşları ne zaman yatırılacak? 

Memur maaşları ve emekli aylıkları bu yıl önceden ödenmeyecek. Memur maaşları 15 Nisan'da hesaplara yatacak.

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı aylık ödemelerinin erken yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Emekli aylıkları ise tahsis numaralarına göre her ay olduğu gibi banka hesaplarına yatırılması bekleniyor.

Geçmiş yıllarda memur maaşları Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde hesaplara yatırılıyordu.

Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı 21-23 Nisan tarihlerindeydi. SSK emeklilerine geçen yıl ödemeler 14-16 Nisan tarihlerinde, Bağ-Kur emeklilerine ise aylık ödemeleri 17-18 Nisan'da yapılmıştı.

Kurban Bayramı da geçen yıl 28 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşmişti. O dönemde emekli aylığı ve ikramiyeleri 17-23 Haziran'da hesaplara yatırılmış, memurlar ise maaşlarını bayramdan önce almışlardı.

Ancak bu yıl, Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün ilgili birimlere gönderdiği genelgeye göre, nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatmayacak ve 15 Nisan'da hesaplara geçecek.

Etiketler emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800