Emekli Memur-Sen'den seyyanen zam çağrısı

Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, emeklilerin mevcut aylıklarının hayatlarını sürdürmeleri için yetersiz olduğunu belirterek, seyyanen zam talebinde bulundu.

Memur ve emekli maaşlarının belirlenmesinin ardından, Emekli Memur-Sen'den gelen talep de bu yönde oldu.

Yazılı bir açıklama yaparak konuşan Ali Küçükkösen, emeklilerin kamu görevlileri gibi personel sisteminin bir parçası olduğunu vurguladı. Kadronun sadece kamu çalışanlarına değil, aynı zamanda kamu emeklilerine de verilmiş bir hak ve menfaat olduğunu belirten Küçükkösen, emekli oldukları kadronun haklarının sadece çalışırken veya emekli olurken değil, emeklilik sürecinin tamamında etkilediğini ifade etti.

Emekli aylığı ile görev aylığı arasındaki orantısız, adaletsiz ve hakkaniyetsiz farklılıklara dikkat çeken Küçükkösen, emekliliğin yıllarca süren emek, katkı, alın teri ve ödenen vergiler sonucunda kazanılan bir hak olduğunu vurguladı. Küçükkösen, hayatlarının geri kalan kısmını insan onuruna yakışır bir maaşla geçirebilme beklentilerini dile getirerek, devletten taleplerinin seyyanen ödemenin emeklilere de yansıtılması, çalışan-emekli arasındaki uçurumun azaltılması, eksikliklerin giderilmesi ve seslerinin duyulması olduğunu belirtti.

Etiketler Memur Zam emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800