Emekli maaşlarında çifte düzenleme!

Son günlerin en büyük tartışma konularından bir tanesi olan emekli maaşları son dakika düzenlemesi ile çalkalanıyor. Çifte düzenleme yapılarak düzenlenecek olan emekli maaşlarında gözler ocak ayına çevrilmiş durumda.

Güncelleme:

Son günlerin en büyük tartışma konularından bir tanesi olan emekli maaşları son dakika düzenlemesi ile çalkalanıyor. Çifte düzenleme yapılarak düzenlenecek olan emekli maaşlarında gözler ocak ayına çevrilmiş durumda. Ocak ayına son 2 ay kala ise tüm gözler ne kadar zam yapılacağına çevrilmiş durumda.

Emekli maaşı zammı için belirleyici olan enflasyon oranı TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan rakamlara göre en düşük emekli maaşı da artacak. 7.500 TL olarak ödenen emekli maaşı Ocak itibariyle yeniden düzenlemeye tabi tutularak artırılacak. Bu esnada TÜİK tarafından açıklanan enflasyon raporundan sonra Merkez Bankası yılsonu enflasyon tahminlerini de güncelledi.

Emekliye çifte düzenleme yolda

Emekli maaşı zammı tam olarak 15.5 milyon vatandaşı ilgilendiren bir durum. Bu nedenle Türkiye’nin gözü kulağı bu maaşa gelecek olan zamlarda. SSK ve Bağkur’dan emekli olan vatandaşlar ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. İlk adım olarak hükümet 5.000 TL emekli maaşını hesaplara yatırarak onlara bir iyileştirme yaptı.

 Emekli maaşlarında çifte düzenleme! resim: 0

Nisan 2023 yılında en düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye yükseltilmesi ile birlikte toplamda %114 gibi bir rakamda iyileştirme yapıldı. Ancak görünen o ki bu rakamda çok yetmiş değil. İşte bundan dolayı tüm emekliler Ocak ayında yapılacak olan düzenlemeyi bekliyor.

Etiketler emekli Maaş
Yorumlar
Kalan Karakter 800