Emekli bayram ikramiyesine zam! Resmi Gazete'de yayımlandı

Yılda 2 kez ödenen emekli bayram ikramiyesi miktarını 3 bin TL'ye çıkaran yasa yürürlüğe girdi. Milyonlarca emekliyi etkileyen bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Kimler bayram ikramiyesi alacak?

Güncelleme:

Ocak ayında emeklilere yüzde 49,25 zam yapılmış ve bu zam sonucunda emeklilerin bayram ikramiyesinde artışa gidileceği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Emekli bayram ikramiyesi, önceki 2 bin lira tutarından yüzde 50 oranında artışla 3 bin liraya çıkarıldı. Bu düzenlemeyi içeren Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde emekli bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Bu bağlamda, bu yıl Ramazan Bayramı'nın ilk günü 10 Nisan'da gerçekleşecek. Emeklilere yapılan bayram ikramiyeleri ise bayramdan önceki hafta, yani 1-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara aktarılması öngörülüyor. SSK ve Bağ-kur kapsamındaki tüm emeklilerin Nisan ayının ilk haftasında bayram ikramiyelerini alması bekleniyor.

Kimler bayram ikramiyesi alacak? 

SGK tarafından emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri, ölüm geliri alan bireyler ve aynı zamanda şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri, bayram ikramiyesinden faydalanacaklar.

Emekliye ek zam yapılacak mı? 

Asgari ücretli çalışanlar ve emeklilerin seçim öncesinde beklentileri olduğu ve bu konuda yeni bir gelişme olup olmayacağına dair soruya cevap veren Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Elimizdeki tüm imkanları kullanarak bu konularda adımlar atmaya çalıştık. Gelecekte ekonomimizin büyümesi, gelişmesi ve istikrarımızın devam etmesiyle birlikte, emeklilerimiz başta olmak üzere tüm kesimlere yönelik aynı yaklaşımımızı sürdüreceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına ek zam konusunu ele alarak, seçim sonrasında Meclis'in nisan ayında bu konuyu değerlendireceğini belirtti.
 

 
 
 
 
 
 
 

Etiketler Zam emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800