Emekli aylıkları ile memur maaşlarına büyük zam yolda! Tam 3 tane…

Emekli, memur ve asgari ücretli çalışanlar için yılın son günleri büyük önem taşıyor.

Güncelleme:

Emekli, memur ve asgari ücretli çalışanlar için yılın son günleri büyük önem taşıyor. Zira bu 3 kalemde görülecek olan artışların belirlendiği takvim nihayet belli oluyor. İşte bu noktada karşımıza yılın son günlerinde yapılacak olan asgari ücret zammı çıkıyor. Asgari ücret zammı ile birlikte pek çok şey değişecek.

Hükümet uzun zamandır asgari ücret, emekli aylıkları ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağını tartışıyor. Buna göre yapılacak olan zamlarla birlikte öncelik elbette bu zamların yapılacağı tarihlerin belirlenmesi olacak. 6 aylık enflasyon rakamları sonrasında karşımıza çıkan en önemli faktörlerin başında gelen emekli aylıkları ile memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı adeta merak konusu oldu.

TÜİK enflasyon rakamını açıklayacak!

3 Ocak 2024 yılında TÜİK, 6 aylık enflasyon rakamını açıklayacak. Buna göre açılanan rakamlar sonrasında memur ve emekli zamlarının netleşeceği ifade ediliyor. Ancak burada en önemli konu kök maaş sorunu. Kök maaş alan bir bireye ne kadar zam yapılacağı ise henüz net değil. Buna göre yapılan düzenleme ile birlikte ele alınacak olan konular şu şekilde:

  • Emekli kök maaş zammı
  • En düşük emekli maaşı yeniden belirlenecek
  • Memur ve memur emeklisi maaş artışları
Etiketler Memur Zam emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800