Elektrikli otomobil almak için çok cazip 10 neden

Gün geçtikçe elektrikli otomobillere ilgi artıyor ve daha çok araştırılıyor. Peki elektrikli otomobil almak avantajlı mı? İşte elektrikli otomobil almak için 10 cazip neden...

Güncelleme:

1- Elektrikli araçların benzinli araçlara bakımı daha kolay ve ucuzdur
Bir EV'ye geçmek, aracınızın kullanım ömrü boyunca paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir. Elektrikli araçların satın alınması benzinli muadillerine göre biraz daha pahalı olsa da, bir EV sahibi olmanın toplam maliyeti daha azdır. Toplam maliyet, bir aracın satın alınması, işletilmesi ve bakımıyla ilgili maliyetlerin eklenmesi ve aracın yeniden satış değerinin çıkarılmasıyla hesaplanır.
örneğin dizel ya da benzinli sürekli yağ değişimi gerektiren, arızalanan ve sürekli bakım isteyen bir motorun olmaması çok önemli bir avantajdır. Benzinli veya dizel araçların yaşlandıkça bakımları daha pahalı hale gelir.



2-EV'ler çevre için daha iyidir.
Elektrikli araca geçmenin en büyük faydası yoldayken sıfır emisyon üretmesidir. Karbondioksit gibi sera gazları, halihazırda küresel sıcaklıkların artmasına neden olan iklim değişikliğini hızlandırıyor.
İklim değişikliğiyle mücadele etmek bireyler için büyük bir talep gibi gelse de elektrikli araca geçmek karbon ayak izinizi azaltmanın kolay bir yoludur. Pille çalışan araçlar sıfır egzoz borusu emisyonu üretir. Elektrikli araçlara geçmek yalnızca atmosfere salınan CO2 miktarını azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda şehirlerimizdeki hava kalitesinin iyileştirilmesine de yardımcı oluyor. 

Elektrikli otomobil almak için çok cazip 10 neden resim: 0

3-Elektrikli otomobiller eğlencelidir.

Elektrikli araçlar sürmek çok eğlencelidir ve en yüksek torka gazla çalışan arabalardan daha hızlı ulaşabilirler. Benzinli motorlar en yüksek hızlara ulaşmak için daha fazla güce ihtiyaç duyarken, elektrikli motorların güç çekmek için yanma sürecini beklemesine gerek yoktur. Elektrikli bir araçta gaz pedalına basmak, sıfır KM’den itibaren anında güç ve maksimum tork artışına neden olur.
Güvenlikten ödün verme konusunda da endişelenmenize gerek yok. EV'ler mükemmel yol tutuşuna sahiptir. Daha düşük ağırlık merkezleri daha iyi ağırlık dağılımı ve stabilite sağlayarak viraj alma kolaylığı sağlar.


4-EV'nize %100 yenilenebilir enerjiyle şarj edebilirsiniz
Elektrikli araç çalıştırmanın net çevresel etkisi elektrik kaynağınıza bağlıdır. EV'nizin şarjını örneğin kendi üreteceğiniz güneş enerjisiyle yapabilirsiniz.

5-
Kısa mesafeler için ideal seçenek...
Elektrikli araca sahip olmak artık eve yakın olmak anlamına gelmiyor. EV'lerin çeşitli yaşam tarzı ihtiyaçlarına uyacak aralıkları vardır. Aslında şu anda 300 kilometrenin üzerinde menzile sahip yaklaşık 70 elektrikli araç modeli bulunuyor.



6-Artık benzinciye para ödemenize gerek kalmayacak. 
Bir EV'yi şarj etmenin maliyeti, benzin ödemekten önemli ölçüde daha ucuzdur. EV sürücüsü olmanın bir diğer avantajı da aracınızı evde şarj etmektir. Benzin pompalamayı sevmiyorsanız, uyurken arabanızı şarj edebilmeyi seveceksiniz.  

Elektrikli otomobil almak için çok cazip 10 neden resim: 1

7-Maliyetler düşüyor ve daha fazla model piyasa giriyor.
Daha uygun fiyatlı EV modelleri her zaman otomobil pazarına giriyor. EV pazarı eskiden hatchback'ler ve daha küçük modellerin hakimiyetindeyken, sürücülerin artık çok daha geniş bir seçenek yelpazesi var. Yaşam tarzınıza uygun bir model bulmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Araştırmalara göre elektrikli araçlar, en kötümser senaryoda 2028'e, en iyimser senaryoda ise 2025'e kadar hemen hemen tüm kategorilerde benzinli araçlarla aynı fiyatlara satılacak. Elektrikli araçlar yaygınlaştıkça tüketicilerin satın alabileceği ikinci el pazarı da artacak.



8-Elektrikli araçlar daha itibarlıdır
Bugün dünyanın en iyi otomobil markaları, en tutkulu meraklıları bile heyecanlandıracak elektrikli modeller piyasaya sürüyor. Elektrikli araçlar kullanan hem Türkiye’de hem dünyada pek çok ünlü var.
Lüks,konfor ve kalite isteyen sürücüler için Porsche, Ferrari ve Jaguar gibi markalar da elektrikli araçlarını piyasa sürdü.

9-Elektrikli araç satın aldığınızda indirim alabilirsiniz.
Sürücülerin şu anda elektrikli araca geçmeyi düşünmesinin en büyük nedenlerinden biri de devletlerin artık elektrikli araçlar için bazı indirimler ve vergi avantajları sunmalarıdır.
Daha fazla şarj istasyonu şarjı daha kolay hale getiriyor.
Bir yolculukta bir EV'yi şarj etmek her zaman kolay olmamıştır. Ancak yenilikçi Türkiye'de yenilikçi şirketler sayesinde artık elektrikli araçlarla uzun mesafelere seyahat etmeyi kolaylaştıran ülke çapında bir şarj ağına sahiptir.

10-Elektrikli bir araç satın almak akıllıca bir seçimdir. Elektrikli araç kullanmak, maliyet tasarrufundan çevresel etkiye kadar çok sayıda fayda sağlayan bir kazan-kazan durumudur. Elektrikli araçlar, benzinli araçlara göre daha ucuz ve bakımı daha kolaydır ve sıfır emisyon üreterek ve karbon ayak izimizi azaltarak daha yeşil bir geleceğe katkıda bulunur.

Yorumlar
Kalan Karakter 800