Ek MTV ve yapılandırma ödemelerinde son günler!

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksiti ve borç yapılandırmasında ödeme süresi, 31 Ağustos'ta doluyor. Peki ödemeler nasıl yapılıyor?

Güncelleme:

2023 yılı MTV'nin ek ödemesinin ilk taksiti için son gün 31 Ağustos. Vergi, araç sahiplerinin 2023'te ödedikleri kadar olacak. Sadece bu yıla mahsus ve bir kez ödenecek.

Eylül 2023'te ilk defa kayıt ve tescil edilmiş otomobiller için yıllık MTV'nin yarısı kadar ek vergi alınacak.

Ek MTV ödenmezse ne olur? 

Ek MTV'yi ödemeyenler araçlarını satamayacak ve trafikten çekemeyecek. Hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak.

Ayrıca araç sahiplerii araçlarına muayene de yaptıramayacak.

Kimler muaf olacak?

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler ise ek motorlu taşıtlar vergisinden muaf olacak.

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması için de son tarih 31 Ağustos. Peşin veya taksitli seçeneğini seçip, ilk taksit ödeme süresini geçirip ödemeyenler veya eksik ödeyenler kapsamda olacak. Vergi mükellefleri bu tutarların tamamını geç ödeme zammı ile birlikte ağustos ayı sonuna kadar ödeyebilecek. Katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanılmış olacak. Ancak peşin ödeme indiriminden faydalanılamayacak.

Ödemeler nasıl yapılıyor?

Ödemelerin, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi www.gib.gov.tr 'den, ​​​​​​​İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapılması imkanı bulunuyor.

Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebiliyor.

 
 

 

Etiketler MTV yapılandırma
Yorumlar
Kalan Karakter 800