Ehliyet ve kimlik yenilemede son tarih ne zaman?

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, zorunlu olarak değişecekleri ve son tarihinin 31 Aralık 2023 olduğu yönündeki yanıltıcı paylaşımlar ve haberlere dair bir açıklama yaptı. Peki ehliyet ve kimlik yenilemede son tarih ne zaman?

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan yanıltıcı beyanlar ve gerçeğe aykırı haberlerle ilgili bir açıklama yayımladı. Merkez, kimliklerin değiştirme tarihi olmadığını vurgulayarak, ehliyetler için ise son değiştirme tarihinin 31 Aralık 2024 olduğunu belirtti.

Merkezin yaptığı açıklamaya göre, belirli basın organlarında yer alan "Ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023, yenilemeyenlere ceza kesilecek" iddiası doğru değildir. Nüfus cüzdanlarının, kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli olduğu ve nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesine dair belirlenmiş bir son tarih olmadığı ifade edildi.

Ehliyet ve kimlik yenilemede son tarih ne zaman? resim: 0

Ayrıca, eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için belirlenen son tarihin 31 Aralık 2023 değil, 31 Aralık 2024 olduğu açıklandı. Bu bilgilerin dikkate alınması gerektiği ve kamuoyunun yanıltıcı bilgilere itibar etmemesi gerektiği vurgulandı.

Etiketler ehliyet kimlik
Yorumlar
Kalan Karakter 800