E-ticarette satış artıracak 5 altın öneri!

Her yıl artış gösteren e-ticaret hacmi, yaz aylarında düşüyor. KOBİ’lerin finansal operasyonlarını verimli yönetebilmelerini ve dijital dönüşüm süreçlerini destekleyen bulut tabanlı ön muhasebe programı paraşüt uzmanları, satış ivmesini sürdürmeyi sağlayacak 5 önemli öneriyi paylaştı.

1 5 ÖZEL KAMPANYALAR KURGULAYIN

Pazaryerleri yaz boyunca pek çok kampanya gerçekleştiriyor. Bu kampanyaları iyi değerlendirerek, içinde yer alın.

2 5 SADECE TATİLE ODAKLANMAYIN

Yaz mevsimi denildiğinde akıllara genellikle tatil geliyor ancak tatile gitmeyen, bu dönemi evinde geçiren pek çok kişi olduğunu unutmayın. Dolayısıyla yalnızca tatile yönelik ürünlerinizi ön plana çıkarmayın.

3 5 SAYFANIZI GÜNCEL TUTUN

Nasıl ki fiziki bir mağazanız varsa, temizliğinden reyonların düzenlenmesine kadar her gün ilgileniyorsanız, e-ticaret mağazanıza da aynı özeni gösterin. Ön plana çıkarmak istediğiniz ürünleri öne çıkarın.

4 5 ÜRÜN AÇIKLAMASI VE GÖRSELLERE ÖZEN GÖSTERİN

E-ticaret sitesi üzerinden sıcak satış yapmanın yolu iyi görsel ve ürün açıklamalarından geçiyor. Eğer tüketici, ürününüzün açıklamalarını yeterli bulmuyorsa (kıyafetin ölçüleri, teknolojik bir cihazın batarya süresi, gıda maddesinin kullanım şekli gibi) aynı ürünü satan ve sorularına cevap bulduğu başka bir siteye yönelecektir. Bu durum görseller için de geçerli olduğundan ürünün tek bir görseli ile yetinmeyin. Farklı açılardan çekilmiş, detay varsa yakın planları alınmış, gerekli kısımların üzerine açıklamalar yazılmış görselleri tercih edin.

5 5 OPERASYONEL İŞLERİNİZİ TEK PLATFORMDAN YÖNETİN

Stok ve depo takibi, e-fatura, e-irsaliye gibi operasyonel yüklerinizi hafifletmeniz, satışa ve müşteri memnuniyetine daha fazla zaman ayırmanızı sağlayacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800