Dünyanın en zenginleri bu projede: Elektrikli araç için geliştiriliyor

Ultra zenginler elektrikli araç ve yapay zeka teknolojisinin bir araya geldiği projede buluştu. Turda finansörler arasında Bill Gates, Jeff Bezos ve Jack Ma gibi isimler bulunuyor. İşte projenin detayları...

Güncelleme:

Nadir toprak elementleri için yapay zeka kullanan Berkeley merkezli bir madencilik şirketi olan KoBold Metals, 1 milyar dolar değerinde bir yapay zeka projesi ile dünyanın en büyük yatırımcılarından bazılarını da içeren finansman turunu kapattı.

Wall Street Journal'da bildirilen 200 milyon dolarlık tur, Jeff Bezos ve Jack Ma gibi kişiler adına temiz enerji şirketlerine yatırım yapan Bill Gates destekli bir girişim sermayesi şirketi olan Breakthrough Energy Ventures'tan gelen parayı içeriyordu.

200 milyar dolar toplandı

'KoBolt' adı şirketin önderliğindeki proje multimilyarder girişimcilerden ilk etapta 200 milyon dolar topladı. 2018'de kurulan KoBold, elektrikli araçlar için pil yapımında çok önemli olan metal birikintilerini aramak için makine öğrenimini kullanıyor.

Finansman, KoBold'un değerini 1 milyar doların üzerine çıkardı. Şirketin son finansman turu, Şubat 2022'de 192,5 milyon dolar topladı. Çığır Açan Energy Ventures ve Bond, önceki raundun parçasıydı. 

Eğer projede başarı sağlanırsa, başta elektrikli ulaşım araçları olmak üzere giderek daha fazla alanda kullanılan bataryalar gibi teknolojiler için gerekli malzemelere en verimli biçimde sahip olunabilecek. 

Üç kıtada program var

Şirketin şu anda yıllık 100 milyon dolar yatırım yaptığı üç kıtada 60'tan fazla programı var.

Lityum, nikel, kobalt ve bakır talebi arttığından, KoBold, 2050 yılına kadar arz ve talep arasında 12 trilyon dolarlık bir uçurum olacağını düşünüyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800