Dünyanın en zengin kadını ve erkeği kim?

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes'un Milyarderler Listesi'nde dünyanın en zengin ve erkeği kim oldu? Dünyanın en zengin erkeği ve kadını hangi ülkeden, hangi sektörden? Zenginler listesindeki ilginç detayları sizler için derledik...

Forbes'un Milyarderler Listesi'ne göre dünyanın en zengin adamı LVMH imparatorluğunu yöneten Bernard Arnault, en zengin kadını ise L'Oréal'in varisi ve yönetim kurulu üyesi Françoise Bettencourt-Meyers oldu.

74 yaşındaki Bernard Arnault, Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ı geride bırakarak dünyanın en zengin insanı oldu. Arnault'nun lüks eşya firması LVMH, Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy, Tiffany&Co ve Moet & Chandon gibi markaları bünyesinde barındırıyor.

Servetine 12 ayda 53 milyar dolar ekledi

Louis Vuitton el çantaları, Tiffany pırlanta yüzükler, Christian Dior ürünleri ve Sephora kozmetik ürünleri de dahil olmak üzere 75 markalık imparatorluğu yöneten Arnault, 10 Mart itibarıyla 211 milyar dolarlık servetiyle Amerikan teknoloji devlerini geride bıraktı.

Forbes'a göre gelir, kâr ve LVMH hisselerinin tümü rekor seviyelere çıkarak Arnault'nun servetine son 12 ayda 53 milyar dolar ekledi.

Üç yıldır zengin kadınlar listesinde zirvede

L'Oreal'in varisi ve yönetim kurulu üyesi olan 69 yaşındaki Francoise Bettencourt Meyers dünyanın en zengin kadını unvanını aldı. Milyarderler Listesi'nde 11’inci sırayı alan Bettencourt-Meyers'in serveti 80,5 milyar dolar. Forbes'un dünyanın en zengin kadınları listesinde üç yıl üst üste birinciliği kimseye kaptırmadı.

Şirketinin uluslararası kozmetik markaları arasında Kiehl's, Lancôme, Maybelline New York ve Essie var. L'Oréal'in varisi Meyers, kozmetik devinin son 12 ayda hisselerindeki yüzde 12'lik artışıyla üst üste üçüncü kez en zengin kadını unvanını korudu.

Lüks ürünler teknolojiyi solladı

Forbes'un listesinde üst sıralara uzun yıllardır teknoloji girişimcileri yer alıyor. Ancak teknoloji hisselerindeki dalgalanma küresel durgunluğa rağmen lüks ürünleri zirvede yeniden ortaya çıkmasını sağladı.

L'Oréal geçen yıl 38 milyar doları aşan küresel satışlara sahipken, LVMH 80 milyar dolarlık rekor gelir elde etti.  

Teknoloji şirketleri son bir yılda artan faiz oranları, yüksek enflasyon ve belirsiz ekonomik koşullar nedeniyle sancılı bir süreç yaşadı. Pandemi sırasındaki hızlı büyümeyi yaygın işten çıkarmaların izlemesi ve 2022’de teknoloji hisselerinde yüzde 30'luk düşüş Elon Musk ile Jeff Bezos'un servetini azalttı. Musk, 180 milyar dolarlık servetiyle ikinci sıraya gerilerken, Bezos 114 milyar dolar servetiyle üçüncü sırada yer aldı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800